Laptele natural de la particulari, mai sanatos decat cel pasteurizat

Laptele natural de la particulari, mai sanatos decat cel pasteurizat

Beneficiile laptelui sunt de necontestat. Laptele natural de vaca constituie o sursa importanta de calciu si proteine, in dieta unei persoane. Din pacate, foarte multe produse lactate care ajung in magazine contin diferiti aditivi alimentari, unii dintre ei periculosi pentru sanatate.

Prin pasteurizare, laptele isi pierde majoritatea proprietatilor nutritive, problema pe care taranii producatori de lapte incearca sa o aduca in atentia consumatorilor.

„Laptele nostru de vaca este mult mai sanatos decat cel din magazine. Este natural, proaspat, fara niciun adaos. Sa nu mai vorbim de faptul ca este si mai ieftin. Laptele din comert este prelucrat, pasteurizat, se distrug toate elementele benefice pentru organism, singurul avantaj este ca dureaza mai mult. Si nici nu stii daca este chiar lapte natural de vaca. Acum se foloseste lapte praf, se baga tot felul de chimicale in el”, a declarat Veronica Stan, producator particular de lapte.

Un semnal de alarma il trage si Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia: „Foarte mult din laptele pe care il consumam si il cumparam din magazineste facut din lapte praf, nu este lapte natural. Vina o poarta, probabil, autoritatile, care ar trebui sa controleze acest proces.”

Nutritionistii recomanda consumul zilnic de lapte, fiind o sursa excelenta de nutrienti, insa avem nevoie de atentie sporita la consumul laptelui din comert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *