CE a tirmis aviz Romaniei si Ungariei sa implementeze corect legislatia cu privire la protejarea habitatului pasarilor salbatice

CE cere Romaniei si Ungariei sa asigure protejarea habitatului pasarilor salbatice

Comisia Europeana a decis, joi, 31 mai, sa trimita Romaniei un aviz motivat aditional, iar Ungariei un aviz motivat in care le cere celor doua tari membre sa implementeze corect legislatia cu privire la protejarea habitatului pasarilor salbatice.
Romania si Ungaria au permis activitati in zone sensibile in ceea ce priveste conditiile de mediu fara a efectua studii de impact adecvate. Daca cele doua tari nu se conformeaza in interval de doua luni cererii Comisiei, executivul comunitar se poate adresa in acest caz Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CEJ).
Concret, autoritatile romane nu au reusit sa efectueze un studiu de impact detaliat cu privire la proiectul aprobat pentru dezvoltarea plajei in zona Sulina. Comisia a trimis Romaniei o scrisoare de notificare oficiala (prima faza a procedurii de infringement) in luna mai 2010.
Raspunsul partii romane nu s-a referit la toate temerile exprimate de executivul UE si de aceea Comisia a trimis autoritatilor de la Bucuresti, in ianuarie 2011, un aviz motivat (a doua etapa a procedurii de infringement).
In prezent sunt necesare clarificari suplimentare despre procedura aplicabila si elementele contradictorii din documentatia prezentata de Romania, in special versiunea finala a studiului de impact si impactul negativ asupra dezvoltarii habitatelor relevante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *