Uleiul de masline este ingredientul esential al nutritiei mediteraneene

Uleiul de masline este ingredientul esential al nutritiei mediteraneene

Dupa ce in numeroase tari ale Uniunii Europene au fost introduse in scoli produsele lactate si fructele, iata ca un grup de europarlamentari spanioli propun sa se introduca si uleiul de masline.

Iratxe García Pérez, Sergio Gutiérrez Prieto, Alejandro Cercas si Ricardo Cortés Lastra au inaintat o propunere care se inscrie in urmatoarea runda de negocieri cu privire la distributia fondurilor europene pentru agricultura. Implicit pentru stimularea consumului uleiului de masline in scoli.
Potrivit publicatiei Recolta.eu. “Uleiul de masline este ingredientul esential al nutritiei mediteraneene,” se spune intr-unul dintre amendamente.
“Diferite studii publicate in ultimele decenii au constatat ca exista o legatura intre consumul de ulei de masline si o mai buna sanatate cardiovasculara, un sistem imunitar mai puternic, iar principalele probleme de sanatate sunt mai bine tinute sub control. Consumul de ulei de masline are nevoie sa fie promovat.
Luand in considerare acest aspect, Comisia Europeana (CE) este indemnata sa planifice, la un an de la intrarea in vigoare a acestui Regulament, un program similar celor destinate stimularii consumului de produse lactate si consumului de fructe si legume in institutiile de invatamant si in cele medicale.
Finantarea europeana acordata Statelor Membre, care decid sa participe la acest program, ar fi similara cu cea acordata pentru programele existente, mentionate anterior,” mai spun initiatorii proiectului(…)”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente