Inspectorii DSV, nemultumiti de produsele eco de pe Transalpina

0
464
Condi?ii mai accesibile pentru certificarea produselor ecologice
Condiţii mai accesibile pentru certificarea produselor ecologice
Inspectorii DSV, nemultumiti de produsele eco de pe Transalpina

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a constatat o serie de nereguli dupa ce a verificat toti crescatorii de animale din zona Ranca, in special pe cei care comercializeaza produse lactate pe Transalpina. In atentia inspectorilor sunt in aceasta perioada pensiunile, dar si taberele scolare din zona Ranca.

In zona Novaci-Ranca si chiar pe Transalpina, crescatorii de animale comercializeaza pe marginea drumului produse lactate. Nu au locuri special amenajate si din acest motiv risca sa li se strice produsele. Comerciantii spun ca vanzarile merg foarte bine, asta pentru ca turistii care ajung in zona prefera produsele bio. „Avem lapte, branza, cas, urda si unt. Avem aproximativ 300 de oi si vindem numai produse eco. Noi nu putem sa coboram ca sa le vindem si iesim pe marginea drumului. Vin turistii sa cumpere pentru ca avem produse bune, sanatoase si naturale”.

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au desfasurat controale in Zona Ranca si chiar pe Transalpina pentru a verifica modul in care sunt comercializate produsele lactate. Au fost constatate si cateva nereguli. „Noi nu suntem multumiti de felul cum se comercializeaza produsele. Nu este normal sa se vanda la marginea drumului, produse perisabile, mai ales in aceasta perioada cand exista risc de toxiinfectii alimentare. Am aplicat doua avertismente la doi crescatori de animale”, a declarat Ion Iliuta, director DSV.

SOLUTII

Ideal ar fi ca autoritatile din Novaci sa puna la dispozitia comerciantilor cabanute in apropierea surselor de apa, unde acestia sa-si vanda marfa in conditii bune. „ Ar fi bine sa se ia legatura cu cei de la drumuri, iar autoritatile din Novaci sa asambleze acolo unde se poate cabanute cum sunt cele din centrul Targu-Jiului, in apropierea surselor de apa. In felul acesta crescatorii de animale pot vinde produsele in conditii bune”, a mai spus Ion Iliuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.