Aradul redevine oraşul bicicletelor!
Aradul va avea piste de biciclete in 2013

Discutiile tot mai aprinse din ultima vreme pe tema pistelor de biciclete se vor concretiza printr-un proiect ce (teoretic) va fi finalizat in anul 2013. Tot mai multi aradenii isi dau seama ca avem un oras frumos, cu multa natura, in care poti ajunge relativ usor dintr-un capat in celalalt cu ajutorul unei biciclete. Inghesuiala din trafic la orele de varf si sanatatea prin miscare sunt inca doua motive puternice care ne determina sa apelam tot mai mult la biciclete.

S-a constatat de catre autoritati ca in zona centrala, sunt fluxuri mari de pietoni si biciclisti care se suprapun peste fluxuri auto importante, neexistand trasee de pietoni si pentru biciclisti. Deasemenea, nu este prevazuta o zona exclusiv pietonala si pentru biciclisti care sa valorifice din punct de vedere turistic centrul istoric al municipiului.

Crestere exploziva a traficului rutier din ultimii ani si lipsa posibilitatii de sporire a capacitatii de circulatie a retelei stradale a municipiului Arad conduce la probleme majore in desfasurarea in conditii de siguranta pe arterele de circulatie a municipiului. Se impune asadar dezvoltarea unor cai rezervate si amenajate pentru circulatia ciclistilor, in lungul arterelor de circulatie dar si independent de acestea.

In esenta proiectul are 3 obiective mari si late: 1.cresterea sigurantei traficului ciclistilor si a pietonilor in vecinatatea arterelor de circulatie existente; 2.diminuarea efectelor poluarii aerului asupra mediului si sanatatii populatiei, cauzate de emisiile de gaze de esapament de la autovehicule; 3. incadrarea emisiilor in valorile limita la nivel european, pentru aerul ambiant.

Proiectul va avea o durata de 30 luni si o valoare de 17.016.856 lei. Lungimea totala a pistelor de biciclisti este de 130 km (stanga, dreapta) pe 64,975 km de strazi din zona de intravilan a municipiului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here