Echipele de medici veterinari din cadrul Primariei Sectorului 2 iti pot steriliza gratis cainele!
Campanie de sterilizare gratuita a cainilor cu si fara stapan la Bistrita

Asociatia TORA si Asociatia Animaterra, impreuna cu o echipa de chirurgi veterinari ai Asociatiei americane Romania Animal Rescue (RAR), condusa de Nancy Janes, vor derula in perioada 25-27 iulie, la Bistrita, un program de sterilizare gratuita a peste 250 de caini cu si fara stapan.

Pe parcursul a trei zile, cele trei echipe isi unesc fortele intr-o actiune fara precedent in Bistrita si in judetul Bistrita-Nasaud.

Procedura consta in consult medical, sterilizare, vaccinare antirabica, deparazitare externa si interna, crotaliere, eliberare carnet de sanatate cu predilectie pentru femele, dar si pentru masculii din curtile bistritenilor sau din strada.

Costul unei proceduri este de peste 100 de dolari, insa se va realiza in mod gratuit, cu bani proveniti din sponsorizari si nu din bugetul local, cu ajutorul voluntarilor si nu a specialistilor platiti, anunta managerul proiectului, Cristian Tetcu.

”Initiativa nu rezolva problema peste noapte, dar e piatra de temelie a reducerii numarului cainilor de pe strazi in urmatorii 5-6 ani. Fara alti caini care sa mai apara in strada, numarul lor se va reduce progresiv de la an la an, prin selectie naturala. In plus un caine sterilizat e un caine mai putin agresiv si mai sociabil, deoarece instinctele sexuale i-au fost suprimate.

Scopul campaniei este reducerea controlata a populatiei canine pe teritoriul municipiului si al judetului.

Comisia de initiere a campaniei este formata din Asociatia pentru protectia animalelor TORA – Bistrita, Asociatia pentru protectia animalelor ANIMATERRA – Bistrita, Asociatia GAL RURALIS pentru Dezvoltare Durabila in Microregiunea Bistrita-Sieu-Somes, Asociatia Chinologica din Romania – filiala Bistrita Nasaud, Asociatia Carpatin Club – Romania in parteneriat cu Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA).

Informatii suplimentare pe vinovatiifaravinabn.ro sau programari pentru campania de sterilizare la 0754 679 209 si 0766 676 878, pe adresa electronica vinovatiifaravinabn@yahoo.com sauvinovatiifaravinabn@gmail.com a comisiei de initiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here