Ce „garantie” au alimentele vara

O zi pentru lapte, doua zile pentru salata de vinete si cel mult o saptamana, in cazul in care mai gatiti ciorbe pe timpul verii – acesta este termenul de valabilitate al alimentelor in sezonul cald. Gatiti mai putin decat de obicei, de preferinta portionat, si mentineti in frigider o temperatura aproape de zero grade…

Citește mai departe

Pui contaminati in UE

Alegerea unui aliment depinde de informatiile pe care fiecare client le primeste din diferite surse: presa, reclame, prieteni, eticheta. Aceasta din urma reprezinta o poarta deschisa spre orientarea consumatorilor pentru o alimentatie sanatoasa. Ce se intampla cand expertii EFSA (European Food Safety Authority) publica concluziile unui studiu efectuat in 2008 (deci, referitor la produse de…

Citește mai departe

Numar crescut de intoxicatii cu alimente

Numarul de intoxicatii cu alimente nu a crescut in randul americanilor in 2008, desi a fost o serie de scandaluri legate de contaminari. Totusi, autoritatile americane atrag atentia ca a crescut numarul alimentelor care pot duce la toxiinfectii grave. Cele mai multe probleme au fost cauzate de salmonella, contaminare care a afectat 7.400 de persoane….

Citește mai departe

Alternativa – Conservantii naturali

Producatorii de alimente au o serie de alternative pentru a inlocui sarea folosita in cantitati mari, cu rolul de conservant. Inlocuirea poate scadea incidenta bolilor cardiovasculare si renale. Consumul de sare a crescut in mod alarmant in ultimii ani, in ciuda campaniilor media extrem de intense. Sarea ascunsa in alimentele consumate zilnic este adaugata cu…

Citește mai departe