Oul, un superaliment

Nutritionistii au descoperit ca oul este un aliment bogat in nutrienti si ne recomanda sa mancam cel putin un ou pe zi, informeaza The Telegraph.superaliment

Studiul publicat in Nutrition and Food Science arata ca ouale pot avea un rol important in mentinerea sanatatii, cat si in diete. Dupa ce specialistii au analizat informatiile colectate din 71 de studii care aveau ca obiectiv determinarea rolului oului, acestia au descoperit ca, in ciuda faptului ca au putine calorii, ouale sunt bogate in proteine si vitaminele D, B12, in selenium si colina.

De asemenea, ouale contin o combinatie esentiala de aminoacizi, buna pentru copii, adolescenti si tinerii adulti. Cantitatile mari de antioxidanti descoperite in oua arata ca aceste alimente pot fi folosite cu succes si de persoanele care au probleme cu ochii sau care doresc sa diminueze efectele negative ale imbatranirii.

„Beneficiile date de oua sunt atat de multe incat nu am exagera daca le-am numi superalimente”, a declarat doctorul Carrie Ruxton.

Ouale au putine calorii dar sunt pline de nutrienti, sunt un aliment potrivit pentru orice varsta si sunt usor de pregatit.

O descoperire importanta este aceea ca ouale pot fi folosite in diete deoarece sunt o sursa de vitamina D si ar putea ajuta la scaderea in greutate. Un singur ou poate da 20% din necesarul de vitamina D, din lipsa careia apar numeroase boli, precum cele de oase, cancerul, de inima sau chiar probleme mentale.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *