Dulce anticancerigen

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs in intregime natural, obtinut din imbinarea a cel putin patru soiuri de prune, recoltate la deplina maturitate. Tehnologia utilizata pentru fabricarea magiunului este cea traditionala, din anii 1910, fara adaos de zahar rafinat sau alti indulcitori industriali.
magiun
Magiunul natural de prune Topoloveni nu contine decat prune fierte in vase speciale cu pereti dubli, fara foc direct, in asa fel incat sunt pastrate aproape integral calitatile sanogene ale prunelor proaspete. Remarcabil este faptul ca pielita prunelor nu este indepartata, ci integrata produsului final, caruia ii sporeste calitatea nutritionala, fiind cunoscut faptul ca aceasta contine cea mai mare parte a substantelor biologic active si a fitonutrientilor (antioxidanti, vitamine, fibre alimentare s.a.). Practic, se indeparteaza doar apa, in conditii menajante, pastrand aproape intacta compozitia prunei naturale, proaspete. Datorita acestui procedeu traditional, magiunul natural de prune Topoloveni, este un aliment natural – un dulce sanatos – avand caracteristicile unui aliment functional datorita continutului ridicat de fibre alimentare, peste 5,3%. Aceasta are ca efecte reducerea incarcaturii glicemice (GL) a produsului, scaderea nivelului colesterolului sanguin si in acelasi timp ajuta la combaterea constipatiei. De asemenea, magiunul natural de prune Topoloveni scade riscul de aparitie a diabetului de tip 2, aterosclerozei, maladiilor cardiovasculare, cerebrovasculare, al unor cancere, in special al celui de colon, a maladiilor neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer).

BOGATIE DIN NATURA
Produsul este extrem de bogat in macroelemente, microelemente, macronutrienti, micronutrienti-fitonutrienti, in special antioxidanti, fiind un aliment energizant atat pentru copii, adolescenti, adulti si batrani. Astfel, magiunul natural de prune Topoloveni contine, raportat la suta de grame: 840 mg potasiu, 45 mg calciu, 27 mg magneziu, 1,8 mg fier, 0,12 µg seleniu, 514µg betacaroten, zaharuri naturale, fructoza cu index glicemic mic si glucoza. O singura pruna contine tot atatia antioxidanti care combat radicalii liberi nocivi cat un pumn de afine salbatice.

Datorita acestei compozitii naturale, atat de complexe, magiunul are efecte benefice asupra sanatatii oaselor, fiind indicat copiilor, adolescentilor, femeilor pre si postmenopauzale, barbatilor, batranilor, sistemului imunitar slabit, prin cresterea rezistentei la infectiile virale si bacteriene, sistemului nervos si muscular, datorita aportului natural ridicat de potasiu, magneziu, glucide naturale, antioxidanti. De asemenea, previne stresul prin intarirea mecanismelor naturale de adaptare la stres, magiunul fiind un bun adaptogen natural. Persoanele care se afla intr-o perioada ce necesita concentrare sau activitate intensa il pot folosi ca energizant general al organismului, prin furnizarea de combustibil gata de utilizat de catre creier, muschi, alte organe vitale. Mai mult, stimuleaza procesele naturale de detoxifiere, prevenind aparitia oboselii cronice, a diferitelor maladii, inclusiv a celulitei, oferind stralucire si tinerete tenului. Previne imbatranirea precoce – efect antiageing- datorita fitonutrientilor din pielita prunei si a seleniului, parte esentiala a enzimelor antioxidante.

Pentru diabetici
Magiunul natural de prune Topoloveni este indicat ca aliment sanatos in cadrul unei diete diversificate si echilibrate si a unui stil de viata activ. Cu recomandarea medicului, magiunul natural de prune Topoloveni poate fi consumat si de suferinzii de diabet, datorita incarcaturii sale glicemice scazute (GL=4,5), 35 grame de produs (o lingura) fiind echivalentul unei felii de paine (1 BE).

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *