MADR va gazdui un nou targ pentru producatorii de produse traditionale si ecologice

Evenimentul, care se va desfasura in curtea institutiei intre orele 9:00 si 18:00, este organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in parteneriat cu Consiliul Judetean Arges, si va reuni unii dintre cei mai reprezentativi producatori de profil si mesteri populari din zona Arges-Muscel. Vizitatorii vor putea alege produse de calitate, cum sunt urda, branza…

Citește mai departe

„Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua editie

„Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua oara, la sfarsitul acestei saptamani, in parcul D. Ghica, cu produse traditionale romanesti, bunatati preparate dupa retete din gospodariile taranesti din diferite zone din tara. Ca si la editia anterioara, cosurile vor fi incarcate cu multe bunatati: branzeturi de la Bran si Fundata, preparate din carne…

Citește mai departe

„Oficiul magiunului de Topoloveni” a fost inchis

Magiunul de Topoloveni este sigurul produs traditional romanesc care beneficiaza de protectie europeana. Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti (ONPTER) a functionat la Brasov doar doi ani. In acest timp, au fost atestate la nivel national 2.600 de produse traditionale. Un singur produs romanesc a fost recunoscut pe plan european: magiunul de Topoloveni….

Citește mai departe

Magiun de Topoloveni cu stele Michelin

Peste 60 de specialisti din Europa au hotarat ca Magiunul Natural de Prune Topoloveni poate primi distinctia „Superior Taste Award” („Premiul pentru Gust Superior”). Astfel, magiunul devine primul produs traditional romanesc medaliat, trecand de bariera obisnuintelor gastronomice. „Superior Taste Award” este o competitie anuala la care pot parti-cipa produse alimentare si bauturi din intreaga lume….

Citește mai departe

Targurile in aer liber se intorc si in acest weekend, pentru bucuresteni

Artizani ai lemnului si sticlei, anticari si producatori traditionali vor expune la targurile organizate de vineri pana duminica in capitala, de Asociatia de Turism si Ecologie Carpatia. Zeci de artisti ai prelucrarii lemnului, sticlei si panzei isi vor prezenta creatiile la Targul de artizanat si handmade, amenajat in Parcul Kiseleff. In timp ce adultii vor…

Citește mai departe

Paine traditionala, magiun si turta dulce la Targul de produse traditionale din Bucuresti

In acest weekend Piata Gemeni din capitala va gazdui o selectie deosebita de alimente romanesti pregatite de expozanti special pentru Targul de produse traditionale organizat la initiativa ATE Carpatia. Magiunul, siropurile naturale, produsele apicole si turta dulce vor popula in perioada 19-21 februarie locatia aflata pe bulevardul Dacia din Bucuresti. In plus, timp de 3…

Citește mai departe

Sarbatoarea Mierii 2010

Firma Apidava, impreuna cu Asociatia – Mierea Romaneasca -, cu Primaria orasului Blaj, cu Consiliul Judetean Alba, si cu Oficiul National al Produselor Traditionale organizeaza targul „Sarbatoarea Mierii” Blaj, in 25-26 Martie 2010. Scopul manifestarii este facilitarea schimbului de informatii intre apicultori si specialisti din domeniul apiculturii, precum si promovarea consumului de miere si a…

Citește mai departe

Magiunul cucereste Berlinul

Anul 2010 a inceput cu dreptul pentru producatorii romani de alimente care au participat la targul „Saptamana Verde” de la Berlin. Nemtii au fost cuceriti de marfurile romanesti care au marea calitate de a fi mai ieftine decat cele produse in Germania. Dar nu numai acest lucru a fost apreciat, ci si faptul ca sunt…

Citește mai departe
Beneficiile consumului de hri?c?

Hrisca, eficienta in caz de degeraturi

Hrisca are in compozitie numeroase substante nutritive, printre care proteine, zaharoza si dextroza, vitamina P, saruri minerale (calciu, magneziu, potasiu), aminoacizi si rutina, o substanta foarte valoroasa pentru sanatatea vaselor capilare. „Rutina intareste si tonifica peretii celor mai mici vase de sange, fiind utila in caz de degeraturi sau de fragilitate a capilarelor. De asemenea,…

Citește mai departe

Peste treizeci si cinci de producatori si artizani la a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI

Peste numai patru zile va incepe la Brasov a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI, editia aniversara, de Craciun. Mai mult de 35 de producatori si artizani vor fi prezenti timp de sase zile in locatia amenajata in curtea Bibliotecii Judetene Brasov. Asociatia ROADELE PAMANTULUI si conviviumul SLOWFOOD BRASOV deschid vineri, 18…

Citește mai departe

Detoxifiant natural

Sarbatorile de iarna ne vor face sa uitam de cumpatare cand ne asezam la masa. De aceea, avem nevoie de un aliat in lupta cu toxinele pe care le vom ingera din alimentele pline de grasimi trans si de glucide rafinate. Ne trebuie un aliment-minune care sa contina fibre, antioxidanti, vitamine si pectine naturale. Profesorul…

Citește mai departe

Ardealul mananca bio

Alimentele bio au fost la mare cautare la Targul Verde, care a avut loc la Cluj in perioada 24-27 septembrie, la Iuliul Mall. Participantii au avut avut posibilitatea sa participe la un Gastroshow, de unde au aflat ce pot sa manance pe parcursul unei zile pentru a evita aditivii alimentari, zaharul sau grasimile modificate chimice….

Citește mai departe

A sapte editie a Targului de produse traditionale „Roadele pamantului organizat de Slow Food Brasov” Sau Obiceiul mancatului sanatos (lectia 7)

Editia lunii septembrie a Targului de produse traditionale „Roadele Pamantului” va incepe la Brasov sambata, 26 septembrie 2009, ora 10.00 si va reuni 22 de producatori din toata tara. Organizatorii Tragului de produse traditionale Roadele Pamantului, organizat lunar in Brasov, se pregatesc sa inaugureze a 7-a editie. Targul va avea loc in zilele de 26…

Citește mai departe

Din Topoloveni, in UE

Romania are in sfarsit un produs traditional inregistrat la Comisia Europeana. Alaturi de branza Roquefort, de pizza Napoletana, de gorgonzola va sta acum la loc de cinste si magiunul natural de prune Topoloveni. In octombrie 2008, magiunul a obtinut protectia la nivel national dupa lungi verificari, iar acum este oficial listat pe site-ul Comisiei Europene….

Citește mai departe

Dulce anticancerigen

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs in intregime natural, obtinut din imbinarea a cel putin patru soiuri de prune, recoltate la deplina maturitate. Tehnologia utilizata pentru fabricarea magiunului este cea traditionala, din anii 1910, fara adaos de zahar rafinat sau alti indulcitori industriali. Magiunul natural de prune Topoloveni nu contine decat prune fierte…

Citește mai departe

Producatorii de alimente traditionale vor protectie UE

Producatorii a cinci alimente traditionale – carnatii de Plescoi, branza de burduf din zona Branului, virsliul din Hunedoara, pita de Pecica si salamul de Nadlag – vor incepe anul acesta intocmirea documentatiei pentru obtinerea protectiei europene de denumire geografica. Obtinerea protectiei de denumire geografica ofera o serie de avantaje producatorilor, printre care faptul ca doar…

Citește mai departe

Certificare: Magiun de Topoloveni, model de urmat

Succesul obtinut de producatorul magiunului natural de prune Topoloveni odata cu obtinerea indicatiei geografice protejate i-a stimulat si pe altii sa faca demersurile pentru a-si asigura unicitatea pe piata alimentelor. Producatorii de Salam de Sibiu s-au unit si au depus la Oficiul National al Produselor Traditionale Brasov docu-men-ta-tia necesara obtinerii indicatiei. Numai ca pentru acestia…

Citește mai departe

Alimentele traditionale si ecologice, protejate printr-un oficiu national

Producatorii de alimente ecologice si traditionale sunt sustinuti, incepand de ieri, prin Oficiul National pentru Produse Traditionale si Ecologice cu filiale in Timis, Bihor, Alba, Iasi, Arges, Galati, Brasov. Guvernul a decis infiintarea institutiei inca de la jumatatea lunii aprilie. „Avem deja un dosar in lucru pentru obtinerea protectiei indicatiei geografice pentru un produs, respectiv…

Citește mai departe