Detoxifiant natural

Sarbatorile de iarna ne vor face sa uitam de cumpatare cand ne asezam la masa. De aceea, avem nevoie de un aliat in lupta cu toxinele pe care le vom ingera din alimentele pline de grasimi trans si de glucide rafinate.magiun de prune

Ne trebuie un aliment-minune care sa contina fibre, antioxidanti, vitamine si pectine naturale. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca un astfel de produs este magiunul natural de prune Topoloveni.

Un argument puternic pentru care acest dulce 100% natural il are in lupta cu toxinele din organism este continutul mare de fibre atat solubile, cat si insolubile, in cantitate totala de 34,2%. Regulamentul European 1924/2006 denumeste alimentul bogat in fibre acel produs care are cel putin 6% din compozitie fibre. Principalul beneficiu al acestora este actiunea eficienta asupra constipatiei, o problema frecventa dupa mesele copioase de Sarbatori.

De asemenea, pectina, o fibra alimentara naturala, este un aliat in lupta organismului cu colesterolul, dar si un ajutor pentru buna functionare a pancreasului. De aceea, ne explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi ca magiunul de Topoloveni este un produs indicat si in dieta diabeticilor. Indexul glicemic este de 39 (IG=39).
O lingura de magiun este echivalenta cu o felie de paine, din punct de vedere al continutului de glucide.

Cantitatea mare de antioxidanti face ca produsul sa aiba o capacitate uriasa de distrugere a radicalilor liberi, 275. Pentru a face comparatie, afinele, care sunt considerate unele dintre fructele cu potential antioxidant foarte mare, au doar 13,427. Mai mult, imunitatea va fi stimulata, mai ales ca pe langa antioxidanti exista si o serie de vitamine si minerale, asa cum rezulta in urma testelor realizate in 2009, la Institutul de Cercetari Alimentare.

CERTIFICARE
Nici una dintre micro- si macroelementele nutritive existente in pruna in stare cruda nu sunt distruse in procesul de productie pentru ca sunt folositi aburii, astfel incat temperatura de productie este controlata in permanenta. Centrul National de Incercare si Expertizare a Produselor LAREX a certificat, in 2009, faptul ca nu exista nici un fel de reziduuri sau substante de natura chimica in magiunul natural de prune Topoloveni, ceea ce face ca produsul sa fie foarte aproape de obtinerea unui certificat de aliment ecologic.

Pana atunci, profesorul Mencinicopschi spune ca prin prisma compozitiei, magiunul este un aliment functional, care contribuie la starea optima de sanatate fizica, psihica si mentala a populatiei.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *