Cavit junior sirop ar trebui sa fie un produs care sa intareasca sistemul imunitar al copiilor, aducandu-le un aport suplimentar de vitamine. Numai ca citind lista de excipienti ne dam seama ca are o serie de efecte adverse.cavit

Principalul excipient al produsului analizat este zaharul, glucid rafinat, cu index glicemic ridicat, care afecteaza buna functionare a pancreasului. In compozitia suplimentului alimentar Cavit junior sirop intra si aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sanatatii. Glicerina E422, consumata in cantitati mari, poate duce la aparitia durerilor de cap, a senzatiei de sete si a ametelilor. Aditivul p-hidroxibenzoat de metil E218 este un conservant care poate duce la aparitia unor serii de alergii si afectiuni dermatologice. Cel mai periculos aditiv este E321, care este incriminat in aparitia cancerului, din aceasta cauza fiind interzis in multe state.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, prof. dr Gh. Mencinicopschi ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, alergicilor, bolnavilor de cancer, supraponderalilor si obezilor.

Eticheta
Ingrediente: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C E330, vitamina D3, vitamina PP; excipienti: zahar, glicerina E422, ulei de ricin etoxilat, p-hidroxibenzoat de metil E218, acid citric monohidrat E330, aroma de portocale, apa purificata, butilhidroxitoluen E321. Valori nutritionale: valoare energetica 218,50 kcal=922,50 kj, proteine 0 g, glucide 55 g, din care 15 sub forma de polioli, lipide 2,5 g.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here