Sarbatoarea Mierii 2010

jpeg-image-124x166-pixels.jpgFirma Apidava, impreuna cu Asociatia – Mierea Romaneasca -, cu Primaria orasului Blaj, cu Consiliul Judetean Alba, si cu Oficiul National al Produselor Traditionale organizeaza targul „Sarbatoarea Mierii” Blaj, in 25-26 Martie 2010.

Scopul manifestarii este facilitarea schimbului de informatii intre apicultori si specialisti din domeniul apiculturii, precum si promovarea consumului de miere si a altor produse apiterapeutice in randul consumatorilor, prin organizarea unei ample expozitii cu vanzare, unde clientii pot alege dintr-o mare varietate de produse comercializate direct de producatori.
– Anul acesta, la a 3-a editie, am dorit sa aducem la targul de produse apicole si firme expozante cu produse ecologice din diferite domenii, cum ar fi: lactate, mezeluri, cometice, suplimente nutritive, ceaiuri, dar si produse traditionale romanesti: magiun de Topoloveni, turta dulce, halvita, preparate din carne si multe altele, in ideea promovarii unui stil de viata sanatos, a unei alimentatii bazate pe produse 100% naturale, fara aditivi si „E-uri” – Alina Mates-reprezentant Apidava.
– Alaturarea produselor apiterapeutice cu cele ecologice nu e deloc intamplatoare. Dorim sa atragem consumatorii cu o diversitate cat mai mare de produse pure, nemodificate genetic, care sa nu afecteze organismul uman. –
Desi targul va avea loc intr-un orasel mic de doar 20.000 locuitori, centrul orasului Blaj s-a dovedit neincapator la targul din 2009, datorita numarului mare de vizitatori.

Evenimentul va cuprinde si o sectiune de comunicari / prezentari pentru apicultori pe teme de apicultura, de legislatie in vigoare, de modalitati obtinere fonduri nerambursabile si multe altele.

Pe tot parcursul celor 2 zile de targ, va avea loc un program artistic in aer liber, sustinut de formatii si dansatori de muzica populara din zona Alba, precum si un program special destinat copiilor in data de 26 Martie, unde copiii vor primi mostre gratuite de miere de la mascota Super Bee.

La eveniment vor fi invitati toti reprezentantii mass-media regionali si nationali, astfel ca prin intermediul lor sa atentionam publicul asupra importantei consumului de produse naturale si ecologice, dar si pentru a incuraja apicultorii sa nu renunte la apicultura – o indeletnicire care dateaza de pe vremea dacilor.

Detalii despre eveniment gasiti pe site-ul www.apidava.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *