„Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua editie

"Targul cu Bunatati" revine in Sinaia pentru a doua editie

„Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua oara, la sfarsitul acestei saptamani, in parcul D. Ghica, cu produse traditionale romanesti, bunatati preparate dupa retete din gospodariile taranesti din diferite zone din tara.

Ca si la editia anterioara, cosurile vor fi incarcate cu multe bunatati: branzeturi de la Bran si Fundata, preparate din carne de oaie, vita si porc de la Lapusel si Talmacel, cozonaci, prajituri si placinte maramuresene si botosanene, premiatul magiun de Topoloveni, suc natural de mere, vin, palinca si miere de Cozla si Baicoi, vestita turta dulce din Bascov, paine secuisca, ceaiuri si tincturi din Apuseni.

Lipsa aditivilor, folosirea mirodeniilor, a conservantilor si membranelor naturale la prepararea bunatatilor aduse la targ fac ca produsele sa ramana naturale, sanatoase si aspectuase, gurmanzilor fiindu-le cu siguranta greu sa reziste in fata lor.

Toate acestea nu ar fi fost posibil de adus in orasul de la poalele Bucegilor fara parteneriatul cu Primaria Orasului Sinaia si mai ales fara sprijinul Domnului Primar Vlad Oprea: „Asa cum spuneam la prima editie, care s-a bucurat de succes in randul sinaienilor si al turistilor, imi doresc ca „Targul cu bunatati” sa devina o traditie in orasul nostru. Ne-am propus sa organizam periodic la Sinaia acest gen de targuri care sunt frecvente in mai multe tari din Europa. Pe langa incurajarea unui stil de viata sanatos consumand produse naturale, aceste evenimente sunt un bun prilej de promovare a produselor romanesti.”

„Targul cu Bunatati” va mai poposi in Sinaia si in lunile viitoare, dupa ce va trece din nou prin Campina, Ploiesti si alte cateva orase din sudul tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *