Evenimentul, care se va desfasura in curtea institutiei intre orele 9:00 si 18:00, este organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in parteneriat cu Consiliul Judetean Arges, si va reuni unii dintre cei mai reprezentativi producatori de profil si mesteri populari din zona Arges-Muscel. Vizitatorii vor putea alege produse de calitate, cum sunt urda, branza de burduf, cascavalul si casul afumat, muschiuletul afumat, carnatii traditionali afumati, sunca si ceafa de porc afumate, pastrama de oaie, tuica de prune si rachiurile din fructe, dulceata si siropurile de zmeura, afine, mure, fragi, visine sau de nuci verzi si zacusca de vinete.
SC SONIMPEX TOPOLOVENI SRL: magiun de Topoloveni;
De la targul intitulat „Zilele Argesului si Muscelului”, organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in parteneriat cu Consiliul Judetean Arges, nu vor lipsi nici mesterii populari. Familia Gheorghe si Elena Mateescu, din Curtea de Arges, au transformat mestesugul intr-o mica afacere, insa nu pentru bani, ci din vocatie si dorinta de a lasa in urma lor un tezaur impresionant de iconografie, papusi si costume nationale. Sculptorul Nicolae Ioana din Stalpeni transforma bucati de lemn in adevarate opere de arta, cele mai multe dintre personajele sale fiind inspirate din lumea satului argesean. Cu mare pasiune, mesterul popular Catalin Manda sculpteaza din lemnul de tei cruci, icoane, candele si lazi de zestre, toate incrustate cu motive traditionale.
Alaturi de ei, va fi prezent si unul dintre cei mai cunoscuti mesteri populari din Romania, Ioan Rodos, care a reusit sa duca simbolul comunei Nucsoara dincolo de granitele tarii, fiind apreciat de europarlamentarii de la Bruxelles pentru creatiile sale unicat. Mainile maiestre ale artizanilor care au fondat cooperativa mestesugareasca ARGCOMS SCM modeleaza si innobileaza lutul, dau viata multicolorelor ornamente pentru pomul de Craciun, slefuiesc lemnul secularelor paduri de pe muntii si dealurile ce inconjoara Curtea de Arges. Ioan Nicolescu, din Cosesti, vine la targ cu obiecte din lemn: butoaie si galeti.
Atmosfera de sarbatoare va fi intretinuta de solistii Ansamblului folcloric „Dorul” si ai Orchestrei „Doina Argesului”, apartinand Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, institutie finantata de Consiliul Judetean Arges.