Magiunul de Topoloveni, pe masa Casei Regale

0
560

Noile utilaje de la fabrica de magiun de la Topoloveni au fost inaugurate cu mare fast, in prezenta mai multor oficialitati locale, printre care si consilierul Principelui Radu al Romaniei, Radu Ghinea. Acesta a citit un cuvant din partea Altetelor Sale Regale, Principesa Margareta si Principele Radu.magiun

Calitatile nutritionale, dar si gustul deosebit al magiunului natural de prune Topoloveni le-a convins pe Altetele Sale sa numeasca acest unic produs romanesc cu denumire nationala protejata furnizor al Casei Regale. Timp de un an, magiunul va fi furnizat periodic catre Altetele lor, acest lucru fiind o garantie a calitatii.

Dar proprietatile nutritionale ale magiunului au fost laudate si de profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Acesta a spus ca „este o revelatie sa pot vorbi despre un produs care este mai mult decat un aliment. Pruna este unul dintre putinele alimente cu putere antiaging. Contine antioxidanti din pielite, mai ales cand este procesata in felul in care este la fabrica de la Topoloveni”.

Situatia economica prin care trece Romania nu a fost uitata de nici unul dintre vorbitori. Atat prefectul de Arges, Marcel Proca, cat si primarul din Topoloveni, Gheorghita Botarca, au apreciat eforturile facute in aceasta situatie de criza. Bibiana Stanciulov, cea care s-a luptat pentru reinvierea brandului „magiun de Topoloveni”, explica faptul ca a avut pierderi uriase, pentru ca in 2007, cand a aplicat pentru fondurile FEADRD, cursul leu-euro era mult mai mic. Cu toate aceste greutati, „nu vom incerca sa denaturam in nici un fel produsul”, a promis Bibiana Stanciulov.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.