Consumul de carne dauneaza planetei

Adoptarea unei diete vegetariene ii poate da planetei sansa de a nu mai suferi din cauza schimbarilor de clima, sustine un raport recent al Organizatiei Natiunilor Unite.consumul de carne

Oameni de stiinta din intreaga lume arata ca producerea si procesarea mancarii, precum si utilizarea combustibilului fosil reprezinta principalele cauze ale emisiilor de gaze cu efect de sera.

Dar, in timp ce carbunele si petrolul vor putea fi inlocuite in timp cu surse de energie alternativa, oamenii vor avea intotdeauna nevoie de hrana. Iar in contextul in care populatia globala continua sa creasca, procesele de productie a alimentelor vor contribui la degradarea mediului si la schimbarea climei, arata “The Daily Telegraph”.

Comisia internationala pentru managementul resurselor sustenabile arata ca agricultura foloseste 70% din cantitatea globala de apa dulce, 38% din suprafata de pamant si este responsabila pentru 19% din emisiile de gaze cu efect de sera.

Subventii pentru legume si fructe

Raportul, care va fi prezentat guvernelor lumii, sustine ca singura solutie pentru reducerea efectelor schimbarilor climatice consta in adoptarea unei diete vegetariene de cat mai multi oameni.

Achim Steiner, director executiv al programului ONU pentru mediu, spune ca guvernele ar putea incuraja populatia sa consume mai putina carne prin reformarea sistemului de taxe si prin subventii pentru alimentele care compun un regim vegetarian.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente