Rosiile modificate genetic – tratament pentru prevenirea bolilor de inima

Rosiile modificate genetic – tratament pentru prevenirea bolilor de inima

Plantele de tomate modificate produc o substanta care actioneaza la fel ca si colesterolul „bun” si reduce ateroscleroza – acumularea depunerilor care astupa arterele, potrivit Descopera.ro.

Studiul a fost realizat pe soareci de savantii de la Universitatea California – Los Angeles. Rozatoarele au fost hranite cu un produs realizat din rosii modificate genetic (o pulbere obtinuta din rosiile congelate si deshidratate, apoi macinate). Cercetatorii au constatat ca soarecii alimentati astfel erau mai putin afectati de inflamatie si de ateroscleroza.

Dupa ce acestei diete i s-au adaugat rosii modificate genetic in proportie de 2,2%, nivelul inflamatiei a scazut semnificativ, iar soarecii respectivi au prezentat si alte imbunatatiri ale functiilor organismului: un nivel mai crescut al activitatii paraoxonazei, o enzima cu actiune antioxidanta, asociata cu colesterolul bun si cu un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Dupa afirmatiile cercetatorilor, rosia modificata genetic reprezinta primul exemplu de produs comestibil care contine o substanta medicamentoasa cu asemenea proprietati, substanta ce poate fi administrata direct, ca parte a consumului alimentar, fara a trebui sa fie izolata si purificata in laborator.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente