Array

Delta Dunarii, inscrisa pe lista oficiala a destinatiilor de ecoturism

Delta Dunarii, inscrisa pe lista oficiala a destinatiilor de ecoturism

Cu aceeasi ocazie, Ivan Pataichin a lansat un nou model de barca ecologica

Delta Dunarii a fost inscrisa oficial pe lista destinatiilor de ecoturism din Romania, alaturi de Tara Dornelor, zona Bailor Tusnad, Tara Hategului – Retezat sau Padurea Craiului – Apuseni.

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc conferinta de lansare a destinatiilor de ecoturism din Romania, fiind prezentate si criteriile de recunoastere a acestora. Romania a devenit astfel prima tara din Europa care a dezvoltat un sistem de recunoastere a unor astfel de locatii pe baza criteriilor dezvoltate de Consiliul Global de Turism Durabil si a Standardelor Europene de Ecoturism.

„Avem o ocazie unica de a ne pozitiona pe piata euro­peana de ecoturism atat din punct de vedere tehnic, prin criteriile de ecoturism, cat si din punct de vedere imaginii pozitive pe care ecoturismul o poate oferi pe piata reala de turism, imagine legata de natura si de cultura rurala din Romania. Cu aceasta ocazie am lansat si o invitatie de a redescoperi o noua fata a Romaniei, printr-o experienta totala a celor cinci simturi, la care l-am adaugat pe cel de-al saselea, bunul simt. Lansam astfel o campanie pozitiva de promovare a ecoturismului in Romania, a turismului cu bun simt, pentru romani si pentru straini. Este o campanie de un an, al carei scop este recunoasterea unei dimensiuni noi a naturii si a satului traditional din Romania, o dimensiune economica si sociala”, a declarat Andrei Blumer, presedintele Asociatiei de Ecoturism din Romania.

Atat destinatiile cat si criteriile de stabilire a desti­natiilor de ecoturism din Romania au fost stabilite in urma unor parteneriate dintre Ministerului Dezvoltarii Regio­nale si Turismului, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism, si Asociatia de Ecoturism din Romania, in colaborare cu Ministerului Mediului, Ministerul Agriculturii, ANTREC, WWF Romania, RNP Romsilva si UNDP.

Ivan Patzaichin a prezentat un nou model de barca

Lansarea a avut loc in cadrul Conferintei Nationale de Ecoturism organizata la Biblioteca Nationala a Romaniei de Asociatia de Ecoturism din Romania in parteneriat cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism.

Cu aceeasi ocazie a fost prezentat prototipul lotcii ecoturistice, un nou model de barca dezvoltat de Ivan Patzaichin si partenerii din Tulcea. Evenimentul se incadreaza in seria de evenimente „Plug to nature”, organizat de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 si este realizat cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat si Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Destinatiile ecoturistice sunt zonele geografice unde se poate practica o forma de turism care respecta natura si traditiile locale. Ecoturismul reprezinta un instrument de dezvoltare durabila locala a zonelor rurale din apropierea sau din interiorul ariilor naturale protejate, iar in momentul de fata din ce in ce mai multe zone se cristalizeaza ca destinatii de ecoturism cu o retea de servicii bine inchegata si infrastructura turistica specifica.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente