Orlando’s – Esenta de antigel

0
465

Intr-o sticluta atit de mica au incaput atit de multe substante chimice incit ne face sa credem ca nu avem de-a face cu un produs alimentar. Oricum, acesta nu este indicat nici unei persoane.
esenta de vanilie
Esenta de vanilie Orlando”s nu are nimic de-a face cu un produs natural, fiind realizata exclusiv din substante chimice. De pe eticheta aflam ca are in compozitie: aroma identic naturala, solvent propilenglicol E 1520, apa, antioxidant: BHA (butilhidroxianisol) E 320, colorant natural.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie astfel produsul analizat: „Aroma artificiala, care imita vanilia”. Unul dintre ingredientele principale este solventul propilenglicol (E 1520) cu gust dulce, care este folosit si ca antigel. Acesta se obtine din petrol si pina in 2001 a fost interzis in Uniunea Europeana. Nu este de mirare, din moment ce produce o multime de efecte adverse. Consumul ridicat duce la aparitia starilor depresive, este neurotoxic si cardiotoxic. In cazul in care intra in contact cu pielea duce la aparitia dermatitelor. Doza zilnica admisa pentru propilenglicol este cuprinsa intre 0 si 25 mg/kg corp.

E 320, butilhidroxianisol, este unul dintre cei mai periculosi conservanti folositi in industria alimentara. Alergiile si starile de somnolenta sint cele mai usoare efecte adverse. Consumul poate duce la aparitia diferitelor tipuri de cancer, iar copiilor le poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Mai mult, are efecte estrogenice.

Produsul analizat are in compozitie si un colorant alimentar. Nu ni se spune care, desi acest lucru este cerut de legislatia in vigoare. Este important sa stim daca s-a folosit un colorant natural sau unul chimic. Oricum, la cite substante chimice sint folosite pentru acest produs, utilizarea unui colorant natural nu ar salva nimic.

Specialistul nostru spune ca nu este indicata utilizarea produsului pe post de aromatizant. Asta daca nu vrem sa ajungem la spital cu boli grave care pot provoca organismului nostru dereglari considerabile.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.