2.800 arome noi in mancare

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a publicat normele de utilizare a aromelor in produse alimentare. Astfel, vor putea fi folosite 2.800 de substante care ne vor face manca-rea mai apetisanta, dar nu nea-pa-rat mai sanatoasa. EFSA a cerut va un numar de 530 de arome sa fie testate suplimentar cu privire la riscul asupra…

Citește mai departe

Peste imbracat in chimicale

Cascavalul ar trebui sa fie principalul ingredient al sosului care imbraca fileul de peste Alaska Pollock, insa are o pondere de doar 2%. Amidonul modificat si uleiul vegetal hidrogenat sunt majoritare, produsul devenind unul periculos pentru sanatate. Fileul de peste Alaska Pollock este un produs care ar fi fost foarte bun daca nu ar fi…

Citește mai departe

Minipateuri cu grasimi

Minipateurile analizate sint facute in principal din apa, faina, margarina si ulei. Aceasta compozitiene afecteaza aproape tot organismul. Aluatul minipateurilor cu brinza telemea RomCherie are in compozitie: „Faina alba, apa, margarina (grasimi vegetale hidrogenate, apa, sare, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasI E 471, lecitina de soia E 322, acidifianti: acid citric E 330,…

Citește mai departe

Craby rolls Vici – Pacaleala cu crab

Produsul analizat nu are nimic in comun cu rulourile de crab, fiind o pasta din peste fara valoare amestecata cu tot felul de aditivi alimentari. Minirulourile de crab pane (surimi) Vici sint un produs congelat. De pe eticheta aflam ca are in compozitie: rulouri de crab 67% – surimi 31% (peste, stabilizatori E420 sorbitol, E452…

Citește mai departe

Orlando’s – Esenta de antigel

Intr-o sticluta atit de mica au incaput atit de multe substante chimice incit ne face sa credem ca nu avem de-a face cu un produs alimentar. Oricum, acesta nu este indicat nici unei persoane. Esenta de vanilie Orlando”s nu are nimic de-a face cu un produs natural, fiind realizata exclusiv din substante chimice. De pe…

Citește mai departe

Bitty Bite – Biscuiti sintetici

Eticheta produsului este realizata dupa ureche. In urma analizei, rezulta ca la fel au fost fabricati si biscuitii. Biscuitii cu crema de cacao Bitty Bite au in compozitie: faina de griu, crema de cacao 27% (zahar, indulcitor nespecificat, unt cacao, nuca de cocos, seminte de palmier – n.r.), lapte praf pasteurizat: 10% amidon de porumb,…

Citește mai departe

NATURAL

Enterococcus faecalis, o bacterie care este indicata pentru tratamentul unor infectii severe cauzate de tulpini de stafilococi rezistenti la oxacilina sau meticilina, poate reprezenta o sursa importanta de arome pentru sosurile uscate fermentate, fara a le modifica gustul sau textura, arata un nou studiu.

Citește mai departe