Gemul natural, o afacere dulce care promite in Romania!

Gemul natural, o afacere dulce care promite in Romania!
Gemul natural, o afacere dulce care promite in Romania!

Din magazinele bucurestene cu produse naturale nu lipsesc gemurile fara conservanti, delicatese care atrag cumparatorul dornic sa consume alimente sanatoase

Piata romaneasca are ce oferi, iar producatorii ascund secrete ale retetelor autentice, preluate din mosi stramosi. Sa nu te mire daca pe langa clasicul gem de nuca, cirese sau capsuni, vei gasi si borcane in care sunt adaugate arome de menta si ghimbir. Iar diversitatera nu se opreste aici! Poti sa te bucuri chiar si de o dulceata de ardei iuti! Azi, in Romania, la acest capitol, totul este diversificat…

Am vorbit cu cei de la “Bunatati din Natura”, un magazin ce vinde online gemuri, siropuri si dulceturi rafinate, 100% naturale. Afacerea avea o alta traiectorie la inceput. S-au gandit sa ofere la vanzare cosuri de cadouri pentru companii ce contineau alimente de gen, aduse din Italia, Belgia sau Franta. Dar, spun ei: “Datorita taxelor mari de transport ne-am reorientat la piata din Romania si am oferit cosuri de rachita romanesti , vinuri de Vrancea, cozonac de casa facut in brutaria unor prieteni, dar , din pacate, nu am gasit corespondentul dulceturilor frantuzesti. Asa am inceput sa producem dulceata, siropuri si sosuri naturale in maniera traditionala, folosind fructe si legume romanesti si arome naturale ca pastaile de vanilie, scortisoara si menta proaspata de gradina. Traditii romanesti asortate cu arome si combinatii noi. O nisa nou creata in piata a produselor de manufactura.”

Toate aceste delicatese sunt produse in maniera traditionala, adica in oale deshise, ce trebuie spumuite si atent urmarite. E nevoie de fructe romanesti foarte proaspete, zahar si lamaie. Rezulta un produs natural in care oricine ar trebui sa regaseasca gustul copilariei.

“Am pus foarte mult suflet, iar calitatea vine din soiuri de fructe atent alese, cu aroma intensa care aminteste de bucataria bunicii. La ea nu existau rafturi cu gemuri in care sa fie adaugati conservanti sau gelifianti. Avem o mica plantatie cu zmeura, coacaze, mure si cativa pomi fructiferi, dar este tanara si nu ajung fructele pentru intreaga productie de dulceata. Cumparam de la culegatori fructe de padure si colaboram cu o livada, pentru a avea cea mai mare parte a fructelor.”

Cum primesc cumparatorii din Bucuresti aceste produse?

“Se pare ca bucurestenii sunt deschisi catre aceasta nisa de piata. Ne-am bucurat mult ca au primit foarte bine si sucul de agurida, un produs traditional, dar si topping-ul de nuci verzi. Ficare piata de desfacere, fie care localitate are produse pe care le prefer din aceasta gama. Important este ca preturile sa nu fie prohibitive. Avem 26 de sortimente de dulceata si 12 tipuri de sirop. Ne dorim ca romanii de pretutindeni sa le cunoasca pe acestea inainte de a ne extinde catre alt gen de produse.

O dulceata buna, recomandata celor cu gusturi rafinate…

Preferata mea este de departe dulceata de cirese rosii. Dar, cei care au gusturi rafinate ma pot insa contrazice, fiecare in functie de preferinte. Te poti bucura de o dulceata din capsuni cu ghimbir, coacaze negre cu zmeura, cirese albe amare- un soi rar, cirese negre amare, sau dulceata de ardei iuti, foarte buna si in acelasi timp extrem de interesanta la gust. Nu m-as da la o parte nici de la un suc natural de agurida, foarte sanatos pentru organism!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *