Cinci fructe de p?dure cu efect terapeutic

Coacazele, fructe cu multiple beneficii pentru organism

Coacazele, fructe cu multiple proprietati pentru organism, au efecte imunostimulatoare, vitaminizante si depurative. Acestea contin de patru ori mai multa vitamina C decat portocalele, de doua ori mai multi antioxidanti decat afinele, dar si calciu, fosfor, fier, zinc, taninuri, pectine, flavonoizi, betacaroten, uleiuri volatile, vitaminele A, B1, B2, B6 si PP. Consumul de coacaze intareste…

Citește mai departe
Noile reguli din comertul cu produse modificate genetic vor distruge ideea de piata unica a UE

Stigmatizarea organismelor modificate genetic

Anul trecut, in august, la Institutul international de cercetari asupra orezului din Filipine, un grup de activisti a vandalizat culturile experimentale de asa-numitul „orez auriu“, modificat genetic pentru a sintetiza cat mai mult beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Unii dintre faptasi au fost chiar sprijiniti de agentia guvernului suedez pentru dezvoltare si cooperare internationala,…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Coacazele negre sunt un izvor de vitamine

Te-ai gandit vreodata cate beneficii pentru organism au coacazele negre? Ele sunt recomandate diabeticilor, celor care doresc sa-si fortifice organismul, reumaticilor si nu numai. Revista „Click! pentru femei” iti arata la ce te ajuta aceste fructe! Energizant natural Treci printr-o perioada stresanta si obositoare? Fortifica-ti organismul cu ajutorul vinului din coacaze negre. Ai nevoie de…

Citește mai departe

Fructele inchise la culoare previn aparitia unor grave probleme de sanatate

Studiile recente au scos la iveala faptul ca fructele inchise la culoare previn aparitia unor grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer, deoarece sunt foarte bogate in vitamina C si grupul de vitamine, B cu efect antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic si care, impreuna, actioneaza…

Citește mai departe