Coacazul negru este „Regele fructelor de padure”.

Coacazul negru este „Regele fructelor de padure”.

Coacazul negru este un arbust fructifer originar din Tibet, cu fructe mici, ce au o aroma placuta si un gust acru, cunoscut sub numele de „Regele fructelor de padure”.

Este considerat elixirul tineretii, deoarece contine o concentratie mare de potasiu, magneziu, fier, calciu, vitaminele A, B, C si, minerale, acizi organici, antioxidanti, acizi grasi esentiali, polifenoli si fitonutrienti. Coacazele negre au de doua ori mai mult potasiu decat bananele, de patru ori mai multa vitamina C decat portocalele si de doua ori mai multi antioxidanti decat afinele.

Utilizarea coacazului negru ca medicament a inceput in Evul Mediu, cand a fost utilizat pe scara larga in tratamente naturiste. Astazi sunt tot mai multe dovezi stiintifice care arata ca poate contribuii la prevenirea bolilor si a imbatranirii. In plus, coacazul negru este un diuretic, antisclerotic, sudorific, antidiaretic, anticolitic si antireumatic.

Compozitia unica a coacazului negru include o combinatie rara dar esentiala de acizi grasi Omega-3 si Omega ALA-6 GLA care imbunatatesc functiile sistemului imunitar si cardiovascular si previne simptomele premenstruale si ale menopauzei, bolile pielii si asigura sanatatea creierului.
Omul de stiinta Dr. Abdul-Lateef Molan si echipa sa a efectuat un studiu cu 45 de voluntari sanatosi care au luat coacaz negru timp de patru saptamani. El a descoperit ca consumul de coacaz negru imbunatateste sanatatea intestinelor prin cresterea numarului de bacterii bune, reduce numarul bacteriilor patogene, cum ar fi Clostridium spp… si Bacteroides spp.. si reduce semnificativ activitatea beta-glucuronidazei. Dr. Molan spune ca acest fruct actioneaza ca un prebiotic puternic.

Un studiu recent a constatat ca subiectii care au primit un amestec de fructe de padure zi de zi (inclusiv coacaze negre) au avut o reducere a tensiunii arteriale si o crestere a colesterolului bun (HDL), doi factori care pot reduce riscul bolilor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord si accidentul vascular cerebral.

Coacazul negru contine compusi puternici, denumiti proantocianidine, antocianide care actioneaza impotriva celulelor tumorale si ar putea ajuta la protejarea impotriva bolii Alzheimer.

Consumul de coacaze negre are efecte benefice semnificative si asupra functiilor vizuale, inclusiv a vederii de noapte. Antocianidele din coacazele negru fac minuni in tratarea si reducerea stresului, a cataractei si a durerilor de ochi, agravate de utilizarea calculatorului pe termen lung.
Alte beneficii posibile ale coacazelor negre sunt: reduce efectelor de artrita si reumatism; combaterea gutei; combaterea infectiilor tractului urinar, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *