Coacazele, fructe cu multiple beneficii pentru organism

Cinci fructe de p?dure cu efect terapeutic
Coacazele, fructe cu multiple beneficii pentru organism
Coacazele, fructe cu multiple beneficii pentru organism

Coacazele, fructe cu multiple proprietati pentru organism, au efecte imunostimulatoare, vitaminizante si depurative. Acestea contin de patru ori mai multa vitamina C decat portocalele, de doua ori mai multi antioxidanti decat afinele, dar si calciu, fosfor, fier, zinc, taninuri, pectine, flavonoizi, betacaroten, uleiuri volatile, vitaminele A, B1, B2, B6 si PP.

Consumul de coacaze intareste sistemul imunitar, previne procesul de imbatranire, ajuta la cresterea oaselor si dezvoltarea ligamentelor, stimuleaza formarea tesuturilor, amelioreaza oboseala si contribuie la cresterea acuitatii vizuale si la corectarea problemelor de vedere. Coacazele combat durerile musculare, sunt indicate in tratarea artritei, a pietrelor la rinichi, gutei si problemelor pulmonare. Datorita conttinutului redus in zaharuri pot fi consumate si de persoanele cu diabet.

Coacazele sunt benefice in tratarea amigdalitei cronice, in hidropizie, scorbut, colite cronice, gastrite, stomatite. Aceste fructe previn intinderile musculare, faciliteaza digestia si scad nivelul acidului uric, dar si pe cel al colesterolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *