Leacul pentru bolile autoimune: Alimentatia sanatoasa

Oferiti mai multa atentie calitatii alimentelor Poliartrita reumatoida este una din cele mai frecvente boli autoinfla­ma­to­rii, care ataca, cel mai adesea, arti­cu­latiile. Ca majoritatea bolilor auto­infla­matorii, cauza exacta nu se cu­noaste. Ceea ce se stie este ca sistemul imuni­tar, care are capacitatea de a recunoaste toate celu­lele propriului corp, „pierde” aceasta capacitate si nu isi…

Citește mai departe
Anotimpuri la borcan, proiectul care transform? talentul din buc?t?rie în afaceri de familie, continu? recrut?rile

Conservanti naturali pentru muraturile si conservele de iarna

Traim intr-o lume “chimica”, mancam chimicale, ne spalam cu produse de sinteza, pline de chimicale, aditivi si compusi periculosi pentru sanatate. In aceste conditii, este obligatoriu sa invatam sa folosim variante de conservanti naturali pentru preparatele facute in casa, de genul muraturilor, gemurilor si dulceturilor. Exista patru produse care functioneaza ca si conservanti naturali si…

Citește mai departe

Condimente care te feresc de boli

Condimentele si ierburile aromatice aduc un plus de savoare preparatelor culinare. In plus, ele au proprietati terapeutice deosebite si combat afectiuni cu care ne confruntam frecvent. Dafinul combate raguseala Infectiile respiratorii, starile febrile, raguseala si infectiile buco-faringiene pot fi tratate cu supa de pasare care contine frunze de dafin (doua frunze la o portie). De…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Poluarea excesiva a aerului, apei, pamantului, stresul zilnic si lipsurile produc tot mai multi bolnavi

Vremurile pe care le traim sunt paradoxale: pe de o parte cercetarea stiintifica din domeniile medicinei umane si a industriei farmaceutice evolueaza rapid si spectaculos, pe de alta parte, poluarea excesiva a aerului, apei, pamantului, stresul zilnic si lipsurile produc tot mai multi bolnavi. Oamenii au inceput sa fie circumspecti atunci cand se imbolnavesc si…

Citește mai departe

Teiul pune sangele in miscare

Florile parfumate de tei au actiune sedativa, antiinflamatoare, antitermica, sudorifica si emolienta. Cura cu infuzie din flori de tei este benefica intr-o gama variata de boli – de la tulburari de somn, atacuri de panica, palpitatii, hipertensiune arteriala, dureri musculare, dischinezie biliara si pana la tulburari de coagulare. Alte preparate din aceste flori, precum decoctul,…

Citește mai departe

7 remedii naturale pentru migrena

Durerile severe de cap, asociate cu senzatia de slabiciune, sunt necazuri frecvente. Infuziile, compresele si masajul te ajuta in momentele de criza. Oboseala, o alimentatie dezechilibrata, traumele psihice si fenomenele meteo declanseaza migrenele, disconfort intalnit mai frecvent la femei decat la barbati. Acest tip de durere de cap poate sa dureze cateva ore sau chiar…

Citește mai departe

Condimentele intretin frumusetea pielii

Sunt aromate si stimuleaza organismul prin proprietatile lor revigorante. Este vorba despre condimente care fac bine frumusetii, cand sunt „presarate” in cosmetice. Toate condimentele, fara exceptie, au proprietati antioxidante, ajutand organismul sa lupte cu bolile si cu efectele produse de imbatranire, dar fiecare condiment in parte are valori specifice. Prin urmare, exista cateva ideale pentru…

Citește mai departe

Preparate eco pe masa de Revelion

Carnatii din vanat, palinca de Oas, cozonacul si biscuitii cu scortisoara sunt preferatele romanilor pentru festinul de Anul Nou. Mancarea ecologica constituie o alternativa gustoasa si sana-toasa la produsele traditionale facute din carne de porc. Preparatele ecologice ajung de Sarbatori fie pe mesele celor care vor sa fie in pas cu stilul „verde” de viata,…

Citește mai departe

Biscuiti cu mar si scortisoara

Biscuitii GliAironi cu mar uscat, scortisoara si seminte de pin sunt produsi din ingrediente certificate ecologic, dupa o reteta traditionala italiana. La prepararea acestor biscuiti s-a folosit un sitem original de consevare – IpoDry – care permite sa se mentina nealterate caracteristicile fizice si nutritive ale produselor, fara utilizarea conservantilor. Prin aceasta tehnologie se evita…

Citește mai departe