Top 10 cele mai sanatoase condimente din lume

Top 10 cele mai sanatoase condimente din lume

Condimentele pot sa transforme complet o mancare anosta in una plina de arome. In plus, multe dintre condimentele folosite in lume au un continut ridicat de vitamine si minerale, benefice pentru sanatate. Vezi la ce te ajuta ele!

Condimentele nu aduc calorii, ci un plus de savoare oricarui preparat. Trebuie sa le cunosti beneficiile, pentru ca multe condimente au nutrienti care fac bine atunci cand intampini diverse probleme medicale. Afla cateva secrete despre cele mai sanatoase condimente din lume!

1. Turmericul
Este ingredientul principal din amestecul pe care-l gasim in supermarket sub denumirea de curry. Turmericul este recunoscut din vremuri stravechi pentru efectele lui vindecatoare, el tratand de la depresie la boli de ficat sau afectiuni ale pielii, potrivit National Institutes for Health, citat de publicatia Huffington Post. Desi nu exista documente clare care sa ateste beneficiile acestui remediu stravechi, se pare ca unele cercetari au aratat ca turmericul a dat rezultate bune in cazul pacientilor cu artrita si arsuri la stomac. De asemenea, unele studii sustin ca turmericul ar avea efecte anticancerigene.

2. Ghimbirul
A inceput sa fie un condiment foarte folosit si la noi. Ghimbirul ajuta femeile insarcinate sa scape de greturile matinale, dar da roade si cazul starilor de rau generate de chimioterapie. De asemenea, ajuta la digestie si are un efect calmant in cazurile de artrita.

3. Sofranul
Usureaza simptomele asociate sindromului premenstrual si poate sa fie de ajutor atunci cand treci prin perioade mai proaste si te confrunti cu stari usoare de depresie. De asemenea, sofranul ajuta persoanele care sufera de astm, trateaza tusea si are un efect afrodisiac.

4. Anasonul
Are o aroma foarte puternica si nu este usor de suportat pentru unele persoane, insa acest condiment are efect calmant asupra stomacului si trateaza tusea si nasul infundat. De asemenea, anasonul stimuleaza lactatia femeilor care alapteaza si are un usor efect afrodisiac.

5. Scortisoara
Exista dovezi care atesta faptul ca scortisoara regleaza nivelul zaharului in sange la persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2. De asemenea, reduce colesterolul rau si te ajuta sa rezisti mai usor in fata tentatiilor dulci, atenuand poftele culinare. O lingura cu scortisoara are un continut de 4 grame de fibre care ajuta la digestie si arderea grasimilor.

6. Rozmarinul
Contine antioxidanti si o substanta care are un puternic efect antiinflamator. Exista dovezi care arata cca rozmarinul simuleaza productia acetilcolinei, un neurotransmitator care imbunatateste memoria.

7. Chimenul
Este de folos persoanele diabetice, deoarece mentine un nivel normal al zaharului in sange. De asemenea, chimenul previne ulcerul si este o buna sursa de calciu, fier si magneziu.

8. Cimbru
Are un continut ridicat de antioxidanti care previn distrugerea celulelor, previn cancerul, infalamtiile si incetinesc procesul de imbatranire.

9. Nucsoara
Este un remediu bun pentru durerile de stomac, dar si un bun remediu antibacterian si antiinflamator. Atunci cand este aplicata pe piele are proprietatea de a reduce roseata.

10. Oregano
Are proprietati antibacteriene si ajuta organismul sa se recupereze dupa o infectie rezistenta la antibiotice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *