Obama da unda verde Israelului in conflictul din Gaza: „SUA sustin total dreptul Israelului de a se apara”

Obama da unda verde Israelului in conflictul din Gaza: „SUA sustin total dreptul Israelului de a se apara”

Presedintele american, Barack Obama, a declarat ca rachetele lansate in directia Israelului au „precipitat” criza din Fasia Gaza, exprimand sustinerea SUA pentru operatiunea statului evreu. Liderul de la Casa Alba a precizat ca Israelul are dreptul de a se apara de rachetele lansate de militantii din Fasia Gaza.

Presedintele american Barack Obama a apreciat, duminica, la Bangkok, ca tiruri de rachete lansate asupra Israelului au „preciptat” criza din Fasia Gaza, unde armata israeliana a efectuat duminica dimineata noi raiduri aeriene, relateaza AFP.
„Statele Unite sustin total dreptul Israelului de a se apara”, a declarat presedintele Statelor Unite, apreciind ca „evenimentul care a precipitat” criza actuala a fost lansarea unor „rachete asupra unor zone locuite”.

Obiectivul este, de-acum, „sa se puna capat acestor tiruri de rachete, fara o noua escaladare a violentei in regiune”, a adaugat el, intr-o conferinta de presa la Bangkok, unde a sosit duminica, in cadrul unui turneu diplomatic in Asia.
Presedintele a mai apreciat ca posibilitatea unei „solutii cu doua state va fi amanata foarte departe in viitor”, in cazul in care violentele nu inceteaza.

Raidurile israeliene in curs constituie cea mai importanta operatiune impotriva Fasiei Gaza, in care puterea este detinuta de miscarea islamista Hamas, dupa operatiunea devastatoare efectuata in perioada decembrie 2008-ianuarie 2009, in care au fost omorati aproximativ 1.400 de palestinieni si care nu a reusit sa puna capat in mod durabil unor tiruri de rachete impotriva Israelului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente