2.800 arome noi in mancare

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a publicat normele de utilizare a aromelor in produse alimentare. Astfel, vor putea fi folosite 2.800 de substante care ne vor face manca-rea mai apetisanta, dar nu nea-pa-rat mai sanatoasa.
aditivi alimentari
EFSA a cerut va un numar de 530 de arome sa fie testate suplimentar cu privire la riscul asupra sanatatii, desi alte institutii-Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia pentru Agricultura si Hrana – si-au dat acordul cu privire la folosirea lor.

Presedintele EFSA, Heinrich Schaper, a declarat ca principala lui grija este sanatatea consumatorilor, de aceea normele au fost supuse dezbaterii publice din noiembrie 2009.

Principala schimbare adusa de noile norme este reprezentata de faptul ca pe eticheta producatorii vor trebui sa specifice daca au folosit arome sintetice sau naturale. De asemenea, pentru aromele sintetice nu se va mai putea folosi sintagma „arome identic na-turale”, care inducea in eroare consumatorul.
Noile reglementari trebuie aplicate din ianuarie 2011.

Sursa: Jurnalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *