Protectia cladirilor impotriva pasarilor

1
934

In zilele noastre, administratorii de cladiri se confrunta cu problema pasarilor care au aparut intr-un numar mare. Prezenta acestora nu ar fi, insa, o problema. Daunele si pericolul de a imbolnavi deja sunt.

pasari

Prezenta pasarilor este o senzatie placuta, dar depinde unde se afla ele si cat de numeroase sunt.
Dumneavoastra v-a si pus vreodata problema cate problem poate sa poate sa provoace o pasare?

actiunea pasarilor asupra mediului

In cazul cladirilor, de exemplu, unde cuibaresc sau pur si simplu stationeaza, putem vorbi despre o distrugere vizibila, semnificativa, din cauza materiilor fecale ale pasarilor, care au un continut
ridicat de aciditate. Dizolvate de ploaie, fecalele se infiltreaza si intra in reactie cu tencuiala cladirii, astfel ele producand o dauna semnificativa. De aceea in timpul ploii si dupa se aude un fasait provocat de reactia chimica dintre acid si calcar.
Iar costurile de restaurare se ridica la nivelul sutelor de mii de euro!

pasari

Tocmai aici vine ajutorul dat de firma noastra. Metodele noastre prelungesc perioada intre doua renovari, economisind astfel timp, dar mai ales bani.

A doua problema care o produc pasarile se refera la corpul uman. Pasarile sunt purtatoare de numeroase boli, infectii, paraziti etc., care pot fi transmisibile la om.

Cazurile in care pasarile de colivie pot transmite zoonoze sunt destul de rare. Totusi, vom trece in revista cateva dintre afectiunile comune, atat omului, cat si pasarilor de companie.

pasari

Micoze, eczeme: Din acest punct de vedere, micobacteriozele – grupul de ciuperci care cauzeaza tuberculoza – sunt cele care au un potential crescut in afectarea omului. Exista peste 50 de specii de micobacterii care pot afecta atat animalele, cat si oamenii. Dintre acestea, M. Tuberculosis este responsabila de tuberculoza umana, iar M. avium si M. genavense sunt cele doua specii care cauzeaza boala in mod frecvent la pasari.

Boli parazitare: Majoritatea parazitilor externi care afecteaza pasarile de colivie sunt paduchii sau raia si se pot transmite de la o pasare infestata la om.
Giardia si Cryptosporidium sunt doua parazitoze des intalnite la pasarile de colivie care pot cauza afectiuni ale aparatului digestiv, de multe ori greu de tratat.

actiuni asupra pasarilor

Boli de natura bacteriana: Salmoneloza, colibaciloza (E. Coli), campylobacterioza si, mai rar, chlamydiaza (psitacoza) sunt cele mai comune organisme bacteriene sau similare bacteriilor care pot cauza boli si la om.
Salmoneloza este cauzata de o multitudine de specii ale genului. Desi este des intalnita la pasarile de curte si la struti, afecteaza in rare cazuri pasarile de colivie.
Escherichia coli (E. coli) este o bacterie care poate cauza, prin simpla existenta in organsimul contaminat si in special la om, o mare varietate de afectiuni, de la diaree apoasa la cistita hemoragica si sindromul hemolitic uremic. Nu exista suficiente dovezi ca E. coli s-ar transmite de la pasari la om.

Boli virale: Exista trei zoonoze specifice pasarilor – Virusul Encefalitei Cabaline Estic, Vestic si Venezuelez (EEE, WEE si VEE) care afecteaza in general pasari aflate in stare salbatica.

pasari

Pentru a indeparta aceste pericole, administratori sau proprietarii de cladiri pun adesea otrava in cuiburile de pasari, capcane, lipici sau pur si simplu le impusca. Acestea sunt, intr-adevar, metode care ajuta, insa cu un randament scazut. In plus, sunt metode inumane.
Exista si alte cai, mai blande, care nu ajuta decat un timp foarte scurt. Ca de exemplu metodele sonore, care nu functioneaza foarte mult, din cauza ca auzul pasarilor se acomodeaza cu undele sonore..

Tocmai la aceste probleme oferim un ajutor unic, cu un sistem care nu omoara, nu raneste si nu prinde in capcana pasarile. In plus, are o eficienta mult mai ridicata decat celelalte metode!
Firma noastra – SC. BISONSOL SRL – este unica firma din Romania care are posibilitatea de a distribui acese produse care se fabric in Franta.

protectia pasarilor

Sistemele noastre ocrotesc eficient, fiind solide si totodata nepericuloase pentru pasari. Ele pot fi folosite atat pentru castele, muzee, teatre, filarmonici sau biserici, precum si pentru gradinite, scoli ori spitale, in orice loc in care copiii, curiosi din fire, ar putea atinge cadavrul unei pasari care transmite milioane de microbe.

Autor: Dieter Koteles

Sursa: Bisonsol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.