Amenintarea din alimente: hormonii de crestere care produc cancer!

Amenintarea din alimente: hormonii de crestere care produc cancer!
Amenintarea din alimente: hormonii de crestere care produc cancer!

Introdusi pe piata alimentara pentru dublarea productiei, hormonii de crestere sunt substante care le sunt date animalelor pentru a lua in greutate mult mai repede decat in mod obisnuit. Desi sunt o adevarata „mana cereasca” pentru producatori, acestia devin sursa de boli grave pentru consumatori, creand un lant de efecte secundare inca de la varste fragede.

Pubertate precoce, cancer digestiv, cancer de san, cancer de prostata sau obezitate. Acestea sunt principalele efecte pe care hormonii de crestere din alimentele comercializate pe piata le au asupra organismului.

„Hormonii de crestere sunt substante care au efecte dezastruoase asupra organismului. Procesul utilizarii lor este unul speculat la maximum in industria alimentara, atat pentru animale, cat si pentru vegetale. Lovitura e primita in plin de consumatori atunci cand in farfuriile lor ajung alimente pline de astfel de substante. Acestia ajung in cabinetele medicale cu o serie de boli grave: cancer de prostata, cancer de san, cancer digestiv, obezitate.

5 alimente care te ajuta sa tii cancerul departe

In cazul copiilor, intervine pubertatea precoce, apare menstruatia la varste foarte mici, apare supraponderabilitatea si poate fi afectata tiroida. Unul dintre hormonii de crestere utilizati mai ales la animale este estrogenul, cel care declanseaza toate dereglarile hormonale la copii si adolescenti. De aici apare pubertatea precoce, celulita la varste foarte mici, o crestere rapida in greutate.

Carnea rosie si laptele integral contin grasimi saturate care cresc riscul aparitiei bolilor de inima”, a explicat dr. Cristina Cristache, medic primar chirurg, competenta in proctologie si nutritie.

„Alimentele au adaos de aditivi care imita gustul natural”

Medicul sustine ca obiceiul consumatorilor de a-si umple cosul de cumparaturi cu mezeluri este la fel de daunator. Asta pentru ca astfel de alimente contin aditivi alimentari care induc dependenta.

„Unul dintre cei mai utilizati aditivi este glutamatul de sodiu, o substanta care imita perfect gustul condimentelor naturale si care provoaca adictie. Acesta este utilizat in alimentele procesate care sunt produse din carne de calitate inferioara.

In plus, grasimea si pielita din care sunt realizate aceste produse confera doar o falsa senzatie de satietate, fara a acoperi valoarea nutritionala de care organismul are nevoie”, mai sustine medicul.

Rezistenta la antibiotice, o alta „provocare”

Efectele consumului de alimente ce contin hormoni de crestere nu se opresc aici. Pe langa substan-tele amintite, carnea poate contine si antibiotice care nu sunt eliminate din organismul animalelor si care ajung, prin consum, si in organismul uman.

„Utilizarea antibioticelor in pro-ductia alimentara dezvolta rezistenta la antibiotice a consumatorilor. Din acest punct de vedere, pericolul cel mai mare este acela ca, ajunsi in situatia in care au nevoie de un tratament de acest fel, pacientii nu mai raspund la el. In acest caz, medicii trebuie sa experimenteze mai multe tipuri de tratamente care sa ajute la insanatosire”, mai spune medicul.

Pe lista alimentelor care contin toate aceste substante se numara si mancarea de tip fast-food. Medicul sustine ca aceasta nu face altceva decat sa ingrase si sa priveze organismul de proteine si glucide sanatoase care sa sustina energia organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *