Agentia Europeana a Medicamentului: Ibuprofenul, consumat in exces, duce la infarct si accident vascular cerebral

Ibuprofenul, un medicament folosit frecvent de populatie impotriva durerilor si inflamatiilor, poate duce la infarct si la accident vascular cerebral, daca este luat in exces, iar pacientul depaseste doza de 2.400 de miligrame pe zi. Anuntul a fost facut de Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA), care a reevaluat produsul medicamentos. Potrivit EMEA, persoanele care au…

Citește mai departe
Nămolul de epurare – o şansă pentru agricultură şi o problemă complexă de mediu

Namolul de epurare – o sansa pentru agricultura si o problema complexa de mediu

In cadrul proiectului mai amplu „Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Arad”, Compania de Apa a organizat ieri o conferinta de dezbatere si de informare avand ca tema posibilitatile actuale si previziunile pentru viitor privitoare la namolul rezultat in urma epurarii apelor reziduale menajere. Conferinta a fost moderata de Dalia…

Citește mai departe
Sănătate: Probioticele, vitamina D şi coenzima Q10 stimulează imunitatea

Sanatate: Probioticele, vitamina D si coenzima Q10 stimuleaza imunitatea

Scaderea imunitatii poate fi sesizata numai datorita urmarilor ce pot aparea ca efecte secundare a acesteia. Un sistem imunitar scazut se manifesta prin periodicitatea infectiilor cronice, prin uscaciunea pielii, variatii ale greutatii corporale intr-o perioada scurta de timp, senzatia de oboseala cronica, dar si prin insomnii si raceli frecvente. Pentru stimularea imunitatii si restabilirea echilibrului…

Citește mai departe
Tumorile cerebrale din copil?rie afecteaz? identitatea la maturitate

Tumorile cerebrale din copilarie afecteaza identitatea la maturitate

Pacientii care au fost tratati pentru cancer al sistemului nervos central (SNC) sau de tumori cerebrale in copilarie sau adolescenta pot avea mai tarziu probleme legate de auto-perceptie si identitatea de sine, potrivit unui recent studiu efectuat de Karolinska Institutet din Suedia publicat in revista Neuro-Oncology, informeaza agentia Xinhua. Efectele tarzii ale cancerului sistemului nervos…

Citește mai departe
Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

Roinita este o planta medicinala cu importante proprietati curative asupra organismului. Ceaiul de roinita are o aroma placuta si este usor metolat. Placerea de a bea un ceai gustos este completata si de o serie de beneficii importante asupra sanatatii, roinita fiind considerata un tratament de exceptie impotriva anxietatii, stresului, insomniei si a multor altor…

Citește mai departe

Veninul unei specii de melci marini, un analgezic mai puternic decat morfina

Veninul redutabilei moluste-rapitor, melcul marin din specia ‘conus geographus’, ar putea fi utilizat ca analgezic mai puternic si care sa dea mai putina dependenta decat morfina, informeaza publicatia franceza Le Nouvel Observateur. Combaterea durerii cronice cu ajutorul uneia din cele mai veninoase animale marine din cate exista: o asemenea idee au avut cercetatori australieni. Animalul…

Citește mai departe

O substanta chimica care afecteaza sistemul hormonal, descoperita in unele parfumuri

Un studiu realizat pe 53 de parfumuri si lotiuni dupa barbierit a aratat ca sase dintre acestea contineau o cantitate mare dintr-o substanta chimica care afecteaza sistemul hormonal, a afirmat organizatia austriaca pentru protectia mediului inconjurator Global 2000, informeaza Xinhua. In cadrul unei conferinte de presa organizate joi la Viena, Global 2000 a afirmat ca…

Citește mai departe
Alimente care ,,au grij?” de via?a sexual?!

Consumul de ciocolata neagra va poate proteja de efectele radiatiilor solare

Ciocolata neagra confectionata din pudra de cacao naturala ofera multiple beneficii pentru sanatate, multe studii ale savantilor in medicina aratand rolul sau pozitiv pentru ameliorarea simptomelor diabetului, ale cancerului, bolilor sistemului circulator sau a celor care afecteaza activitatea sistemului imunitar. Mai nou, se aude ca un consum moderat de ciocolata neagra ne poate proteja eficient…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului in Penicillium notatum in 1928. Chiar daca si-a dovedit eficienta in distrugerea stafilococului auriu ( Staphylococcus aureus) si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a renuntat incetul cu incetul la recompensa oferita de natura, venind cu multe alte inventii – cosmarul anitibioticelor moderne, care cauzeaza la fel…

Citește mai departe
Memorie biologica: Poate schimba frica parintilor ADN-ul copiilor?

Rasa umana, in pericol?

Cele mai mari amenintari pentru omenire nu sunt reprezentate de razboaie nucleare sau de catastrofe naturale, ci de propriile noastre experimente stiintifice. Asadar, este posibil ca omenirea sa dispara pe propria-i mana, dupa ce a supravietuit unor fenomene extreme vreme indelungata. O echipa internationala de oameni de stiinta, matematicieni si filosofi de la Institutul pentru…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Efectele secundare ale unor legume

Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

Citește mai departe

Fructele de Graviola distrug celulele canceroase mai bine decat chimioterapia

Graviola este un copac copac vesnic verde in regiunile tropicale ale lumii. Acesta produce un fruct lung, cu tepi, verde care se pare ca distruge celulele canceroase de 10.000 de ori mai eficient decat medicamentele puternice din chimioterapie, fara efecte secundare neplacute si fara a afecta celulele sanatoase. Potrivit Cancer Research UK, principiul activ din…

Citește mai departe

Veninul sarpelui Mamba negru contine substante analgezice capabile sa rivalizeze cu morfina

Veninul sarpelui Mamba negru, o reptila africana extrem de periculoasa, contine substante analgezice capabile sa rivalizeze cu morfina, care genereaza insa mult mai putine efecte secundare, au anuntat, miercuri, cercetatorii francezi. De la sfarsitul anilor 1990, oamenii de stiinta au evidentiat existenta unei familii de proteine – ASIC – implicate in senzatia de durere, care…

Citește mai departe

Studiu: Berea contine o vitamina care lupta impotriva obezitatii si imbunatateste masa musculara

Daca planuiti sa beti o halba de bere azi, atunci va va bucura o veste buna comunicata de cercetatorii de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia. Berea contine o vitamina care lupta impotriva obezitatii si imbunatateste masa musculara, spun oamenii de stiinta. O molecula numitaribozid-nicotinamida (NR), care se gaseste in lapte si despre care se…

Citește mai departe