Grapefruitul, cea mai compacta trusa medicala din lume

0
473
Ministerul Agriculturii ia m?suri în privin?a fructelor contaminate cu pesticide
Ministerul Agriculturii ia măsuri în privinţa fructelor contaminate cu pesticide
Grapefruitul, cea mai compacta trusa medicala din lume
Grapefruitul, cea mai compacta trusa medicala din lume

Extractul din seminte de grapefruit este un antibiotic natural, utilizat in tratarea a zeci de afectiuni. Mai mult, expertii spun ca este atat de compact si are o utilizare atat de multipla incat poate exclude majoritatea medicamentelor existente in casa sau in geanta de calatorie.

Extractul din seminte de grapefruit se obtine din semintele si membranele uscate ale pulpei de grapefruit, care sunt maruntite pana la consistenta de praf, dupa care parcurg procesul de distilare. In urma supunerii la temperaturi joase, din masa distilata se obtine praful concentrat pur care ulterior este dizolvat in glicerina vegetala, in proportie de 33% extract la 67% glicerina.

„Extractul este deseori numit antibiotic de origine vegetala, iar spre deosebire de antibioticele obisnuite, care in mod selectiv actioneaza doar asupra bacteriilor, extractul din seminte de grapefruit exercita o actiune distrugatoare atat asupra bacteriilor patogene, cat si asupra diferitilor microbi, virusi si microorganisme, inclusiv paraziti si ciuperci. De asemenea, spre deosebire de antibioticele sintetice, extractul din seminte de grapefruit nu provoaca dependenta, nu este toxic, nu are efecte secundare gen reactii alergice si distrugerea microflorei necesare, un fapt extrem de important pentru sanatatea oamenilor. Pe langa acestea, poate fi folosit cu acelasi succes la copiii mici si animale si este eficient in tratamentul tuturor afectiunilor provocate de microorganisme nocive precum stafilococul, streptococul, salmonella, germeni hemofili, Escherichia, Helicobacter Pylori, Chlamidiile, Amoeba histolytica, ciuperci de tip Candida albicans, herpes si alti paraziti si virusi”, potrivit sfatulmedicului.ro

Recomandari frecvente si masuri de precautie

Extractul din seminte de grapefruit este de cele mai mult ori recomandat de medici pentru urmatoarele afectiuni: tratarea racelii, gripei, bronsitei sau faringitei; tratarea herpesului, candidozei, punctelor negre, abceselor, acneei, furunculelor, eruptiilor cutanate. Benefic este si in cazul in care va supara o stomatita, gingivita, parodontoza, va intoxicati cu alimente, aveti diaree, stare de voma, doriti sa scadeti nivelul colesterolului, sa dezinfectati o taietura, zgarietura, dar si fructele de la piata. Chiar daca extractul din seminte de grapefruit nu este toxic si nu are efecte secundare, este o substanta foarte concentrata, de aceea trebuie folosita cu mare atentie.

In scopul evitarii iritarii mucoasei, in nici un caz nu se permite administrarea interna a extractului fara a fi dizolvat in prealabil, iar in cazul persoanelor alergice la fructele citrice, extractul poate fi utilizat doar dupa consultatia cu medicul specialist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.