Ministrul Mediului: Investitiile in energiile regenerabile sunt benefice numai daca respecta natura

0
337
Oferta electorală de mediu: Analiza programelor electorale pentru alegerile parlamentare din 9 Decembrie
Ministrul Mediului: Investitiile in energiile regenerabile sunt benefice numai daca respecta natura

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat luni, intr-o intalnire legata de riscurile de mediu ale amenajarilor de microhidrocentrale, ca va inainta o propunere de Ordonanata de Urgenta care va modifica regulamentul de organizare si functionare al institutiilor din subordine si ca orice aviz care implica o directie de actiune strategica va fi acordat numai dupa consultare autoritatii centrale de mediu, intrucat protectia siturilor NATURA 2000 este o prioritate pentru Minister.

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, impreuna cu reprezentanti ai Centrului pentru Politici Durabile si ai Asociatiei Salvati Dunarea si Delta au dezbatut luni, 1 octombrie 2012, la sediul ministerului, problemele legate de riscurile de mediu ale amenajarilor de microhidrocentrale pe raurile de munte din Romania.

In cadrul acestei intalniri, Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a subliniat faptul ca „prioritatile Ministerului sunt  protejarea mediului si conservarea biodiversitatii, luandu-se in calcul si componenta investitionala in energii regenerabile“.

Ministrul Mediului si Padurilor a anuntat  cu aceasta ocazie ca va inainta o propunere de Ordonanta de Urgenta care va modifica regulamentul de organizare si functionare al institutiilor aflate in subordinea Ministerului Mediului si Padurilor, astfel incat sa existe o eficientizare a activitatii acestora si  totodata sa fie mai aproape de cetateni.  

In scopul aplicarii masurilor adecvate pentru protejarea biodiversitatii, Ministrul Mediului si Padurilor a subliniat faptul ca „orice aviz care implica o directie de actiune strategica va fi acordat dupa consultarea prealabila a autoritatii centrale de mediu si in urma controalelor de la fata locului, intrucat protejarea siturilor NATURA 2000 reprezinta o prioritate pentru Ministerul Mediului si Padurilor. Vom solicita elaborarea unui studiu de Evaluare Strategica adecvata cumulat, conform Directivei Pasari si Habitate, care va avea in vedere conservarea biodiversitatii in siturile unde se afla microhidrocentrale“.

Cu aceasta ocazie, Ministrul Rovana Plumb a lansat o invitatie  custozilor ariilor protejate NATURA 2000 pentru a analiza problemele intampinate de acestia in cadrul activitatii desfasurate, precum si pentru a stabili modul in care Ministerul Mediului si Padurilor poate acorda sprijin in vederea gestionarii eficiente a acestor arii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.