Unul dintre alimentele recomandate pentru o dieta sanatoasa, lintea aduce organismului o serie de beneficii majore. In plus, constituie o sursa de fibre si de vitamina B.
O farfurie de linte pe zi asigura energie organismului. In plus, lintea este satioasa, te ajuta sa tii in frau apetitul si, implicit, sa-ti mentii silueta. Nu in ultimul rand, acest aliment are proprietatea de a imbunatati digestia si previne aparitia balonarii si a constipatiei.
Te scapa de insomnie
„Lintea contine folati – compusi din vitamina B – care ajuta celulele pielii sa se regenereze. De asemenea, ei contribuie la mentinerea sanatatii neurologice. Carenta de folati din organism duce la aparitia oboselii, a depresiei si chiar a unor ticuri greu de controlat. Mai mult, persoanele care nu au in corp o cantitate suficienta de folati se confrunta cu insomnie”, explica Adrian Florea, specialist in medicina traditionala chineza (www.qitaky.ro).
Imbunatateste circulatia sangvina
Folatii din linte au si proprietatea de a contribui la crearea celulelor rosii din sange, asigurand, astfel, un transport mai eficient al oxigenului in organism. De asemenea, lintea imbunatateste circulatia sangvina si diminueaza riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
Regleaza metabolismul
„Persoanele care mananca frecvent linte isi normalizeaza, nivelul colesterolului si al glicemiei si isi regleaza tensiunea arteriala. Nu in ultimul rand, fierul din linte regleaza metabolismul, ajuta organismul sa arda mai multi carbohidrati si, astfel, ne ajuta sa nu ne ingrasam”, sustine Adrian Florea.
Ce efecte secundare pot aparea
-Flatulenta
-Crampe
-Diaree
„Lintea este recomandata si gravidelor pentru ca are proprietatea de a reduce riscul aparitiei malformatiilor sau a altor complicatii.” – Adrian Florea
„Persoanele care consuma cantitati foarte mari de linte isi pun in pericol sanatatea rinichilor.” – Adrian Florea
„Cine este alergic la alune, seminte etc. trebuie sa consume cu precautie, in cantitati foarte mici, linte.” – Adrian Florea