Top cinci cele mai cancerigene alimente

Cancerul poate fi mostenit sau provocat de factori externi. Chiar daca, in primul caz, aparitia bolii nu poate fi prevenita, exista studii care au constatat ca evitarea anumitor alimente intarzie declansarea acestei maladii.   Alimentele cancerigene sunt, de obicei, bogate in zaharuri rafinate, carbohidrati procesati, conservanti si grasimi obtinute prin prajire. Efectele acestor produse sunt…

Citește mai departe
Comercian?ii care vând produse ecologice ambalate ?i etichetate sunt exonera?i de la înregistrarea în sistem

Targ de produse traditionale si ecologice, la Ministerul Agriculturii

Un nou targ al producatorilor de produse traditionale si ecologice are loc in weekend la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) din Bucuresti. La evenimentul intitulat „Moldova lui Stefan in Bucuresti, obiceiuri si traditii stramosesti”, producatori din 17 judete, cu preponderenta din zona Moldovei, isi vor promova produsele traditionale de calitate: legume si fructe…

Citește mai departe
Populatii viabile de sturioni salbatici

Populatii viabile de sturioni salbatici

Singurele populatii viabile de sturioni salbatici din Europa se afla in sectorul de Dunare impartit de Romania si Bulgaria, mentioneaza reprezentantii organizatiei de mediu World Wide Fund of Nature (WWF) Romania, intr-un comunicat de presa, remis, luni, AGERPRES. „(…) aceste specii — un deliciu culinar — sunt la un pas de disparitie. Cei care vor…

Citește mai departe
Persoanele care aleg o alimenta?ie vegetarian? au o mul?ime de avantaje

Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje

Alegerea tipului de alimentatie apartine fiecarui individ in parte. Fie ca este vegetarian sau nu, in ambele cazuri sunt avantaje si dezavantaje. Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje. Au la dispozitie o plaja larga de fructe, legume, fainoase sanatoase, etc, in principal produse vegetale, care nu le pun sanatatea in pericol, cateodata…

Citește mai departe

Viitorul alimentatiei: Resturile de carne sunt reprocesate in pudre si paste gelatinoase bogate in proteine pentru fabricile alimentare

Pare ca nu exista limite pentru cat de departe poate sa ajunga industria alimentelor procesate pentru a-si maximiza profiturile, chiar daca asta inseamna reprocesarea deseurilor de carne si adaugarea lor la alimente  fara absolut nicio legatura cu aceste deseuri, precum inghetata. Acesta este ultimul efort al cercetatorilor din industria alimentara din Italia, Belgia si alte…

Citește mai departe

Pungile ecologice – vedetele expozitiei ALL-PACK 2012

Printre cele mai vizitate standuri de la Expozitia Internationala pentru Ambalaje All-Pack ce s-a desfasurat in cadrul Romexpo Bucuresti, au fost cele ale producatorilor de pungi si folii ecologice realizate din polietilena biodegradabila si hartie. Va prezentam cele mai apreciate ambalaje, adevarate „vedete” ale evenimentului. Printre vizitatori, premierul Victor Ponta, foarte binedispus, insotit de sotia…

Citește mai departe

Stop risipei de alimente!

Tarile vestice arunca aproape jumatate din mancarea lor, nu pentru ca e necomestibila, ci doar pentru ca nu arata imbietor. Datele socante legate de deseurile alimentare, sunt aprofundate de Tristram Stuart pe Ted.com, facand astfel apel la utilizarea responsabila a resurselor globale. Pe masura ce o tara prospera, investeste din ce in ce mai mult…

Citește mai departe

Ultima editie a Targului de produse traditionale si ecologice la Sibiu

La sfarsitul acestei saptamani, in zilele de 18-19 august, intre orele 10 – 18, va avea loc ulima editie a Targului de produse traditionale si ecologice. La aceasta ultima editie, si-au anuntat participarea 9 producatori, care vor oferi spre vanzare produse apicole, produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba, pastrama), branzeturi (telemea, branza…

Citește mai departe

Brandul La Peris promoveaza traditia mezelurilor romanesti 100 % naturale

Brandul La Peris promoveaza traditia mezelurilor romanesti 100 % naturale destinate consumatorilor interesati de un stil de viata sanatos, preocupate de propria alimentatie, calitate si experienta gustului. La inceputul anului 2012, Romsuintest Peris S.A. a lansat primul magazin de produse din carne 100 % naturale din Romania. Faimos pentru pieptul si picioarele sale foarte musculoase,…

Citește mai departe

ANSVSA anunta monitorizarea ingredientelor modificate genetic aflate in alimente

Conform statisticilor, peste 97 la suta dintre organismelor modificate genetic (OMG) utilizate la nivelul UE au destinatia furajarii animalelor in contextul semi-dependentei industriei furajere a Uniunii de importurile de soia si porumb * Agentia Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca monitorizeaza prezenta OMG in alimente Potrivit Agentiei Nationale Sanitar Veterinara…

Citește mai departe

Uniunea Europeana a importat, in 2010, circa 40 de milioane de tone de alimente si furaje care contin Organisme Modificate Genetic (OMG)

Uniunea Europeana a importat, in 2010, circa 40 de milioane de tone de alimente si furaje care contin Organisme Modificate Genetic (OMG), peste 97% dintre acestea fiind utilizate in hrana animalelor in contextul semi-dependentei industriei furajere a UE de importurile de soia si porumb, potrivit datelor Eurostat furnizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru…

Citește mai departe

Targul de produse traditionale si ecologice la Muzeul ASTRA va avea loc in zilele de 24 – 25 martie

Prima editie din acest an a Targului de produse traditionale si ecologice la Muzeul ASTRA va avea loc in zilele de 24 – 25 martie, intre orele 10 – 17, anunta reprezentantii institutiei. La aceasta prima editie de primavara si-au anuntat participarea 14 producatori care vor oferi spre vanzare produse din carne (caltabos, lebar, carnati…

Citește mai departe

Ambasadorul Spaniei: Romania ar trebui sa urmeze exemplul iberic in atragerea de fonduri europene.

Spania este tara care a beneficiat cel mai mult de fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana, reusind sa-si puna la punct infrastructura cu ajutorul acestor bani. Romania ar trebui sa valorifice din plin aceasta oportunitate, urmand exemplul Spaniei, sustine ambasadorul spaniol la Bucuresti Estanislao de Grandes Pascual. „O tara trebuie sa invete cum sa…

Citește mai departe

„Joia fara carne” – vezi in ce tara se desfasoara programul si de ce

Pentru multi oameni carnea este un aliment indispensabil al meniului zilnic. Orasul Gent, din Belgia, propune o metoda originala pentru limitarea consumului de carne. In fiecare joi, la restaurantele locale, nu se servesc decat meniuri vegetariene. In doi ani de zile, consumul vegetarian a crescut semnifcativ in orasul belgian Gent. In 2009 a fost lansat…

Citește mai departe

ANSVSA spera ca Romania sa obtina de la CE statutul de zona libera de pesta porcina

ANSVSA a pornit o campanie de informare privind pesta porcina. Potrivit specialistilor, daca dupa sase luni de la ultimul animal vaccinat nu mai apare nici un caz de pesta porcina clasica, Romania poate solicita CE obtinerea statutului de zona libera de pesta porcina clasica. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a demarat…

Citește mai departe

Peste treizeci si cinci de producatori si artizani la a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI

Peste numai patru zile va incepe la Brasov a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI, editia aniversara, de Craciun. Mai mult de 35 de producatori si artizani vor fi prezenti timp de sase zile in locatia amenajata in curtea Bibliotecii Judetene Brasov. Asociatia ROADELE PAMANTULUI si conviviumul SLOWFOOD BRASOV deschid vineri, 18…

Citește mai departe

Etichetarea alimentelor din carne rosie

World Wide Fund for Nature (WWF) sugereaza ca producatorii de alimente din carne rosie ar trebui sa scrie pe eticheta ca nu trebuie consumate mai mult de trei ori pe saptamana, iar lactatele de trei ori pe zi. Recomandarile sunt facute pe baza unor studii legate de reactia organismului la consumul de produse din carne…

Citește mai departe

Slow Food si la Zilele Brasovului

Targul de produse traditionale „Roadele Pamantului” Slow Food Brasov a organizat saptamana trecuta prima edite a Targului de produse traditionale. Aceasta este o piata volanta unde toate produsele sunt vandute chiar de catre producatori, fara a exista intermediari. La prima editie peste 4.000 de brasoveni si turisti au trecut prin curtea Bibliotecii Judetene din Brasov…

Citește mai departe

Contaminare – Nu mai avem carne cu dioxina, am mancat-o!

Un sfert din cantitatea de carne contaminata cu dioxina a fost confiscata de inspectorii sanitar-veterinari, restul a ajuns deja pe mesele noastre. Daca a mai ramas ceva neconsumat, se va trimite producatorilor pentru distrugere. Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au efectuat 2.948 de controale, dintre care 358 in unitati de transare…

Citește mai departe

Sanatatea animalelor, pe lista UE

In perioada 10-16 noiembrie are loc la Bruxelles „Saptamana Medicilor Veterinari Europeni”, eveniment organizat de Comisia Europeana si Federatia Medicilor Veterinari din Europa. Manifestarea a fost deschisa de conferinta „Animale sanatoase = oameni sanatosi: sanatate”, care a avut ca principal subiect de discutie biosecuritatea atat la nivelul fermelor, cat si la nivelul granitelor Uniunii Europene….

Citește mai departe

Liber la E-uri. Ministerul Sanatatii introduce aditivi periculosi in alimente

Ordinul nr. 438/295/2002, privind aditivii alimentari, va fi modificat printr-un proiect de act normativ elaborat de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. La prima vedere pare ca, in sfarsit, autoritatile din Romania s-au trezit si vor sa ne scape de E-urile periculoase. In realitate, proiectul scoate cateva E-uri, de ochii lumii, si adauga altele, mai nocive. In plus, actul normativ majoreaza considerabil canitatile maxime admise ale aditivilor din produsele alimentare.

Citește mai departe