Targ de produse traditionale si ecologice in 21-22 iulie in Muzeul in Aer Liber din Sibiu

Targ de produse traditionale si ecologice in 21-22 iulie in Muzeul in Aer Liber

In zilele de 21 – 22 iulie 2012, intre orele 10 – 18, va avea loc o noua editie a Targului de produse traditionale si ecologice. Evenimentul isi propune sa ofere o alternativa celor care doresc sa se aprovizioneze cu produse autentice, realizate in serie mica, dupa retete traditionale.

Complexul National Muzeal ASTRA a organizat sporadic targuri de bucate inca din anul 2007, iar incepand cu anul 2011 acestea s-au impus ca un program permanent, fundamentat pe cercetarile de teren ale muzeografilor, pe experienta producatorilor si pe exigenta selectiei realizate in colaborare cu Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu. In acest an, targul va fi organizat, pe durata sezonului estival, din doua in doua saptamani, alte editii speciale fiind planuite pentru serbarea recoltei si pentru sarbatorile de iarna. In acest sfarsit de saptamana va avea loc cea de-a noua editie din acest an.

In privinta participarii la targ, muzeograful Adrian Alexe, coordonatorul evenimentului, declara: ”La aceasta editie si-au anuntat participarea 12 producatori, care vor oferi spre vanzare produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba, pastrama), branzeturi (telemea, branza de burduf), prajituri traditionale (dulceturi, gemuri, sirop, turta dulce), zacusca si paine de casa. De asemenea, va fi prezent un producator care va gati mamaliga la ceaun si produse din carne traditionale.”

Targul de Produse Traditionale si Ecologice este organizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice ”Marginimea Sibiului”, Fundatia Adept, Fundatia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *