La Herculane, curățenie de vară cu "Tineri În Serviciul Voluntar"
La Herculane, curatenie de vara cu "Tineri In Serviciul Voluntar"

Cine trece in aceste zile prin cea mai veche statiune balneara din Europa si poate si de pe glob- sa nu uitam ca apele si baile de aici erau folosite de pe vremea romanilor, deci 2000 de ani sunt siguri- are placuta surpriza sa vada ca in oras se munceste de zor. peste tot si pe toate fronturile.

,,Campanie de curatenie se desfasoara nivelul orasului- in intreg orasul, mai exact. Adica, de la intrarea in oras de pe DE 70 sau de la Gara CFR li pana la ultimele cladiri in zona Uzinei Electrice. Fiind vorba despre o asemenea campanie fara precedent si care acopera practic tot orasul, nu ne puteam descurca singuri, doar cu angajatii Primariei. Trebuie sa va spun ca in aceasta mega actiune sunt implicati – pe langa oamenii nostrii de la Sectia “Spatii verzi” personalul de la SC Ecologica Baile Herculane – firma care de altfel se ocupa si de salubrizarea orasului, precum si – si aici cred ca vorbim despre o exclusivitate- voluntari din intreaga tara ce sunt reuniti in organizatia “Tineri in serviciul voluntar” spune primarul orasului, Nicusor Vasilescu.

Tinerii nu au mari pretentii, sunt voluntari cu suflet mare si se multumesc cu putin si curat. Ei sunt cazati in camerele de la fosta tabara de elevi din apropierea Statiei CFR. ,,Noi le asiguram masa si cazarea timp de doua saptamani- cat ne-au cerut ei. In acest interval de timp, tinerii si cu angajatii Primariei alaturi de cei de la Ecologica, vor face de toate in ceea ce priveste curatenia si infrumusetarea unui oras” mai spune edilul Vasilescu. Adica, vor fi toaletati arborii si arbustii ornamentali, gardurile vii vor fi aliniate si tunse la aceeasi dimensiune, se va curata de toate mizeriile malurile Cernei. De asemenea, muncitorii Primariei vor repara si inlocui acolo unde este cazul mobilierului urban, adica, banci, jardiniere decorative, cosuri de gunoi si cam tot ce inseamna mobilier stradal.

Daca angrenam un asemenea mecanism si vin si strainii sa ne ajute, asta nu inseamna ca localnicii vor sta cu mainile in san. SI ei trebuie sa se implice in curatarea si amenajarea spatiilor verzi din fata caselor in care locuiesc. Sa stiti ca nu i-am omis pe locuitorii blocurilor- si ei trebuie sa faca acelasi lucru in jurul acestora fiindca acolo este casa lor” a mai declarat pentru InfoCs primarul Nicusor Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here