Numărul cazurilor de cancer va crește cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS)
Numărul cazurilor de cancer va crește cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS)
Patru din cinci cazuri de cancer vor putea fi vindecate in urmatorii zece ani

Patru din cinci cazuri de cancer vor putea fi vindecate in urmatorii zece ani, insa doar daca specialistii vor revolutiona perspectiva din care lupta impotriva bolii, sustine dr. James Watson, unul din cei doi oameni de stiinta care au descoperit structura ADN-ului, citat de Realitatea.net.

In timpul unei conferinte ce a avut loc la Dublin, laureatul premiului Nobel le-a reprosat cercetatorilor oncologi ca tind sa aiba o gandire prea ingusta, fiindu-le frica sa isi asume riscuri, scrie descopera.ro, citand Daily Mail.

“Cred ca ar trebui sa ne concentram asupra motivului pentru care nu reusim sa vindecam cancerul. Daca am afla de ce nu suntem capabili sa il vindecam si daca am reusi sa gasim metode prin care sa reparam aceste greseli, atunci am avea o sansa. Oamenii care fac cercetari asupra cancerului nu incearca sa cunoasca totul despre boala si nu isi asuma riscuri”, a declarat Watson.

Omul de stiinta in varsta de 84 de ani, care tocmai a scris o lucrare stiintifica asupra cancerului, considera ca nu este importanta depistarea timpurie a bolii. “Cred ca trebuie doar sa fii capabil sa vindeci boala, pana la urma, fara a te ingrijora chiar de la inceputul ei. In plus, aceasta abordare ar fi mai ieftina”, a explicat el.

Americanul, care in trecut a creat controverse prin opiniile lui legate de inteligenta si homosexualitate, a mai declarat si ca femeile ar putea distrage atentia academicienilor. Sustinandu-si punctul de vedere si referindu-se la munca sa din 1950 cu privire la structura ADN-ului, Watson a explicat: “Am avut noroc ca nu am avut nicio femeie in echipa pentru ca s-ar fi putut sa ma gandesc la ele si nu la ADN. Cred ca avand atat de multe femei prin preajma ii distreaza pe barbati si le distrage atentia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here