Un numar de 12 producatori vor participa in zilele de 7 si 8 aprilie, la cea de-a doua editie a Targului de produse traditionale si ecologice, care va avea loc in Muzeul ASTRA din Sibiu, conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES.
Foarte cautat pe parcursul anilor trecuti, targul de bucate traditionale reprezinta un pol de atractie pentru toti cei care sunt in cautarea produselor romanesti autentice, a bucatelor realizate dupa retete traditionale, cu ingrediente sanatoase, atent selectionate.
Targul isi propune sa promoveze fermierii si producatorii de specialitati traditionale de calitate, sa prezinte produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si sa ofere, prin intermediul animatiilor culinare prezente in cadrul fiecarei editii, ocazia retrairii atmosferei din vechiul sat romanesc, in care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de intalnire, de discutii, dar si de petrecere, de gustare a unor mancaruri delicioase preparate la ceaun sau pe gratar.
La aceasta editie si-au anuntat participarea 12 producatori care vor oferi spre vanzare produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba), branzeturi (telemea, branza de burduf), dulciuri traditionale, precum si preparate traditionale de post: paine de casa, dulceturi, gemuri, sirop, zacusca, turta dulce. In plus, vizitatorii vor putea cumpara peste afumat, preparat dupa retete traditionale, mai ales ca in Duminica Floriilor este dezlegare la peste.
Participarea a fost numeroasa la toate editiile targului de pana acum, mii de vizitatori luand cu asalt standurile producatorilor, pentru a se aproviziona cu paine de casa, carnati de porc sau de oaie, telemea, cozonac, placinte si multe alte bunatati specifice Marginimii Sibiului. Toate produsele sunt realizate in cantitati mici, de producatori locali, respectandu-se tehnicile de preparare traditionale.
Targul de Produse Traditionale si Ecologice este organizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia Adept, Fundatia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.