La sfarsitul acestei saptamani, in zilele de 18-19 august, intre orele 10 – 18, va avea loc ulima editie a Targului de produse traditionale si ecologice.
La aceasta ultima editie, si-au anuntat participarea 9 producatori, care vor oferi spre vanzare produse apicole, produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba, pastrama), branzeturi (telemea, branza de burduf), prajituri traditionale (dulceturi, gemuri, sirop, turta dulce), tuica, zacusca si paine de casa.
De asemenea, va fi prezent, din nou, producatorul care va gati mamaliga la ceaun si produse din carne traditionale.
Proiectul este coordonat de Complexul National Muzeal ASTRA.
Evenimentul isi propune sa ofere o alternativa celor care doresc sa se aprovizioneze cu produse autentice, realizate in serie mica, dupa retete traditionale.
Incepand cu data de 8 septembrie, se va inaugura Targul de tara – care va dispune de o bucatarie traditionala si de cateva pavilione unde se va realiza vanzarea produselor traditionale.
Aceasta activitate face parte din implementarea proiectului „Culinar cult. Valorificarea tezurului alimentar traditional in procesul dezvoltarii durabile rurale”, finantat de Consiliul General Ille el Villaine Franta si de Consiliul Judetean Sibiu.