Licitatie pentru construirea statiei de epurare de la Strejnic

O societate spaniola a castigat licitatia pentru statia de epurare de la Strejnic

Ministerul Mediului si Padurilor, prin Unitatea de Management al Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” a dat publicitatii numele societatii care a castigat licitatia destinata incheierii contractului de lucrari privind infiintarea unei statii de epurare si a retelei de canalizare in satul Strejnic, comuna Targsoru Vechi.

Potrivit reprezentantilor ministerului de resort, opt societati s-au inscris la licitatia care face parte din implementarea programului amintit. Ofertele depuse de catre doua firme au fost respinse pe motiv ca unul dintre formularele dosarelor nu a fost semnat corespunzator. In urma evaluarii documentatiilor depuse de catre societatile ramase in cursa pentru semnarea contractului de lucrari, a fost declarat castigator ofertantul care a stabilit cel mai mic pret: SC Hidrocanal SL, din Spania.

Contractul care a fost semnat de catre reprezentantii Ministerului Mediului, prin proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti“, are o valoare totala de 6,66 milioane de lei inclusiv TVA, lucrarile urmand sa se deruleze pe parcursul a 16 luni.

Ministerul Mediului a inclus in lista celor 86 de localitati beneficiare ale acestui proiect o singura comuna din judetul Prahova– Targsoru Vechi. Acesta este singurul proiect din Romania care finanteaza investitii directe pentru implementarea de catre comunitatile rurale a Directivei Nitrati, aducand in special beneficii din punctul de vedere al protectiei mediului. Proiectul sprijina derularea unor investitii concentrate cu precadere in comune desemnate ca zone vulnerabile la nitrati, localizate in zece bazine hidrografice. In prima perioada de implementare, proiectul a sprijinit infiintarea a 11 centre de demonstrare si instruire, dupa care investitiile proiectului au inceput sa fie dezvoltate in alte comune, printre care se regaseste si Targsoru Vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *