Targ de Produse Traditionale si Ecologice in Muzeul din Dumbrava Sibiului

Targ de Produse Traditionale si Ecologice in Muzeul din Dumbrava Sibiului

Sambata si duminica fermieri si producatori de specialitati traditionale bio – va asteapta in Muzeul din Dumbrava Sibiului, sa le degustati si sa le cumparati bunatatile intre orele 10 – 18.

La a cincea editie a Targului de produse traditionale si ecologice din anul 2012 si-au anuntat participarea 15 producatori care vor oferi spre vanzare produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba, pastrama, peste afumat), branzeturi (telemea, branza de burduf), dulciuri traditionale (dulceturi, gemuri, sirop, turta dulce, prajituri), zacusca si paine de casa. De asemenea, va fi prezent un producator care va gati mamaliga la ceaun si produse din carne traditionale.

Targul de Produse Traditionale si Ecologice isi propune sa prezinte produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si sa ofere, prin intermediul animatiilor culinare prezente in cadrul fiecarei editii, ocazia retrairii atmosferei din vechiul sat romanesc, in care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de intalnire, de discutii, dar si de petrecere, de gustare a unor mancaruri delicioase preparate la ceaun sau pe gratar.

Targul de Produse Traditionale si Ecologice este organizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia Adept, Fundatia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *