Au fost depoluate si igienizate raurile Olt si Oltet, dupa poluarea cu titei

Au fost depoluate si igienizate raurile Olt si Oltet, dupa poluarea cu titei

Raurile Olt si Oltet, poluate accidental cu titei saptamana trecuta, au fost depoluate si igienizate, au anuntat joi reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt.
„Acum Oltetul este curat. Echipele care au depoluat zona afectata de pata de produs petrolier au facut si igienizarea. Si pe Olt, in zona acumularii de la Draganesti, acolo unde a fost poluare a fost indepartat produsul petrolier. Pe Olt insa se actioneaza acum cu echipe de la Hidroelectrica pentru indepartarea peturilor si a altor resturi de plante, diferite deseuri aduse de ape la baraj. Nu mai este pata de titei nici pe Olt. Zona afectata saptamana trecuta de poluare este in continuare monitorizata”, a spus seful SGA Olt, Adi Barbu.
Joi a fost remediata si avaria la conducta de titei a Conpet si au fost facute si probe tehnologice pentru reluarea transportului titeiului.
Saptamana trecuta, o conducta de titei a Conpet care traversa raul Oltet, in zona Bals, s-a avariat si o cantitate de circa 50 de tone de titei a ajuns in Oltet si apoi in Olt. Echipe de la SGA, Inspectoratul pentru Situatii de urgenta, de la poluator si de la o firma de depoluare au actionat timp de mai multe zile pentru neutralizarea petei de titei si intr-o saptamana au reusit sa depolueze cele doua cursuri de apa afectate. Costurile depoluarii vor fi suportate de poluator, Conpet, insa deocamdata nu au fost stabilite cu exactitate.
Conpet a fost amendata cu suma de 100.000 lei de catre Garda de Mediu Olt si cu 40.000 lei de catre SGA Olt pentru ca a poluat mediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *