Agricultorii folosesc un nou pesticid, care nu a fost testat in laboratoare: Initium sporeste cu pana la 65% riscul de cancer de colon

Fructele si legumele pe care le consumam cel mai frecvent pot duce la cancer sau alte boli grave. Un compus chimic deosebit de periculos si netestat suficient inainte de a fi lansat pe piata ajunge zilnic in farfuriile oamenilor, fara ca acestia sa aiba cea mai mica idee, informeaza B1 TV. Initium, noul pesticid folosit de agricultori,…

Citește mai departe

Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe

Afacerea de succes a taranului modern: agricultura eco pe bani europeni

Ion Joarza (38 de ani), din localiatea sibiana Presaca, a reusit sa transforme agricultura ecologica, direct pe teren, fara solarii, intr-o afacere de succes, in care si-a implicat intreaga familie. In familia lui Ion Joarza (38 de ani) din localitatea sibiana Presaca, agricultura se practica de generatii, din cultivarea pamantului si din cresterea animalelor au…

Citește mai departe

Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Semintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti,…

Citește mai departe

Copiii care frecventeaza scolile si gradinitile din Chisinau ar putea fi hraniti cu produse ecologice

Copiii care frecventeaza scolile si gradinitile din Capitala ar putea fi hraniti cu produse ecologice. Initiativa apartine autoritatilor municipale, care au lansat si un studiu in acest sens. Astfel, companiile care au produse eco si vor sa participe la licitatii trebuie sa anunte autoritatile pana in data de 30 septembrie. Studiul a fost initiat de…

Citește mai departe
Ferma Familial? Bio, baza dezvolt?rii rurale durabile

Agricultura dupa modelul european: „Boom”-ul afacerilor ecologice moldovenesti

Chiar daca avem zeci de mii de hectare cu produse ecologice in tara, precum grau , floarea-soarelui sau porumb, toate acestea, aproape in totalitate, sunt exportate in tarile europene. Subventiile oferite de stat, dar si exemplele altor tari ii motiveaza pe mai multi producatori autohtoni sa treaca de la agricultura obisnuita la cea ecologica. Dupa…

Citește mai departe

Soiurile traditionale ar putea disparea de pe piata, daca UE interzice vanzarea semintelor traditionale

Soiurile traditionale ar putea disparea de pe piata, daca UE interzice vanzarea semintelor traditionale. Certificarile sunt prea scumpe pentru gospodariile taranesti. Daca intentia UE de a interzice vanzarea de soiuri traditionale necertificate se va transpune in practica, Romania va fi cea mai afectata tara din Europa,pentru ca nu mai putin de patru milioane de tarani…

Citește mai departe

Produse eco si obiecte reciclate, vandute in mod virtual la Targul Firmelor de Exercitiu din Baia Mare

Neincapatoare s-a dovedit a fi sala Centrului de Instruire si Marketing din Baia Mare astazi, 1 decembrie, la deschiderea Targului Firmelor de Exercitiu. Ajunsa la a VI-a editie, competitia dintre elevii de la licee cu profil economic a reunit sute de liceeni si profesori din 13 judete ale tarii. Fiecare a incercat sa isi promoveze…

Citește mai departe

Dovleacul, medicament si aliment in sezonul rece

Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieteticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Culoarea galben-portocalie este dovada ca dovleacul este plin de betacaroten, care ii confera proprietati antiinflamatoare si antioxidante. Acestea impiedica aparitia…

Citește mai departe

Legumele tin bolile la distanta

Legumele tin bolile la distanta. Asadar, sa ne bucuram de cele care, in plina toamna, inca sunt pe piata. Varza, conopida, rosiile sau morcovii sunt doar cateva dintre legumele care ne pregatesc organismul pentru anotimpul rece. Conopida intareste inima. Pentru ca are o valoare calorica destul de scazuta, conopida este indicata persoanelor care urmeaza o cura…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare, deoarece tot mai multi dintre romani doresc sa manance cat mai sanatos. Diferenta dintre produsele ecologice si cele obisnuite este data de substantele folosite pentru producerea acestora, la cele din prima categorie fiind utilizat gunoiul traditional de grajd (bogat mai…

Citește mai departe

Iernutul lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti

Singura institutie de gen din Ardeal, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, in ciuda greutatilor financiare, lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, infiintata in anul 1980, apartine Ministerului Agriculturii si face parte din Academia de Stiinte Agricole si Silvice ”Gheorghe Ionescu Sisesti”. Forul superior…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Ploiesti: Legumicultura, afacere de familie la Balta Doamnei

Forfota mare in aceasta perioada in comuna prahoveana Balta Doamnei, unde 90% dintre locuitori se ocupa cu legumicultura. Solariile se intind pe suprafete generoase, in fiecare gospodarie inaltandu-se constructiile acoperite cu folie transparenta. Din vanzarea rosiilor, a castravetilor si a ardeilor traiesc mai toti din localitate. Produsele lor ajung pe tarabele comerciantilor din toata tara….

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

Oamenii cenusii

De peste 30 de ani, craiovenii care locuiesc in cartierul Bariera Valcii isi spun aceeasi veche poveste: CET II le intuneca viata. Cenusa si pulberile eliminate prin arderea carbunelui le distrug gradinile, aerul, sanatatea. Din fericire, astazi e cer senin. Vantul nu bate sa risipeasca praful de carbune depozitat la CET II si nici cosurile…

Citește mai departe