Un rechin sanitar care a devenit primul rechin vegetarian din lume

Un rechin sanitar care a devenit primul rechin vegetarian din lume

O femela pe nume Florence este prima reprezentanta a unei noi „specii” aparute pe Terra. Traieste la Birmingham National Sea Life Center, in Marea Britanie.

Este vorba despre un rechin sanitar care a devenit primul rechin VEGETARIAN din lume. Florence a renuntat complet la meniul… bogat in proteine, dupa ce a dezvoltat un apetit necontrolat pentru salata si alte legume.

Rechinul de aproape 2 metri a fost vedeta de televiziune si in 2009, atunci cand a fost supusa unei interventii chirurgicale riscante, pe uscat, pentru a-i fi indepartat un carlig de pescuit din mandibula superioara.

Dupa operatie, Florence nu a mai fost niciodata aceeasi. Ingrijitorii National Sea Life Center au povestit ca a inceput sa evite carnea, iar acum este„complet vegetariana”.

Ingrijitorii au povestit cum au trebuit sa inceapa sa ii ascunda bucati de peste printre frunzele de la salata sau in castraveti scobiti, ca sa ii administreze proteinele de care organismul ei are nevoie. Insa, daca acestea nu erau bine mascate, iar Florence le observa, nu se mai atingea de mancare.

Florence nu este primul animal carnivor care refuza sa mai manance carne. In anii ’50 , un cuplu din Washington a publicat o carte despre Little Tyke, un leu care a refuzat sa consume carne inca de la nastere.

Tyke se nascuse in captivitate, intr-o gradina zoologica. Leoaica si-a mancat totii pui, cu exceptia lui Tyke, care a fost salvat in ultimul moment de un ingrijitor.

Pentru ca a refuzat sa manance carne, cuplul l-a adoptat si l-a crescut hranindu-l cu graunte, lapte si oua crude.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *