Guvernul japonez a facut un apel la populatie sa isi micsoreze consumul de electricitate pe timpul verii

Guvernul japonez a facut un apel la populatie sa isi micsoreze consumul de electricitate pe timpul verii

Guvernul japonez a facut vineri un apel la populatie si intreprinderi sa isi micsoreze consumul de electricitate in aceasta vara, din cauza productiei insuficiente provocate de oprirea celor 50 de reactoare nucleare ale tarii, dupa accidentul de la centrala Fukushima Daiichi, transmite AFP, citata de Agerpres.

Economiile de energie electrica solicitate, intre 5% si 15% in functie de regiune, se refera la perioada de varf 2 iulie – 7 septembrie, intre orele 09.00-20.00.

Temperaturile estivale ridicate din Japonia provoaca de obicei un supraconsum de electricitate, legat de folosirea generalizata a aparatelor de aer conditionat.

Spre deosebire de anul trecut, economiile cerute de guvern nu vor fi urmate de sanctiuni in caz de nerespectare a lor, autoritatile dorind sa nu exercite o presiune prea mare asupra intreprinderilor.

Guvernul mizeaza deocamdata pe disciplina si pe simtul civic al japonezilor. Acestia vor fi cu atat mai multi stimulati sa isi micsoreze consumul, cu cat tarifele la electricitate vor creste, mai ales in orele de varf.

Centralele nucleare furnizau intre 25% si 30% din necesarul de electricitate al Japoniei inaintea catastrofei de la Fukushima.

Pentru a acoperi o parte a deficitului, companiile au instalat noi sisteme, printre care parcuri solare, si au repus in functiune centrale termice, ceea ce le obliga insa sa cheltuiasca sume uriase pentru a se aproviziona cu carburanti fosili din strainatate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente