Guvernul japonez a facut un apel la populatie sa isi micsoreze consumul de electricitate pe timpul verii

Guvernul japonez a facut vineri un apel la populatie si intreprinderi sa isi micsoreze consumul de electricitate in aceasta vara, din cauza productiei insuficiente provocate de oprirea celor 50 de reactoare nucleare ale tarii, dupa accidentul de la centrala Fukushima Daiichi, transmite AFP, citata de Agerpres. Economiile de energie electrica solicitate, intre 5% si 15%…

Citește mai departe

Circuitul off-road ilegal in situl protejat Muntii Tarcului

Degradarea mediului natural atinge cote alarmante in situl Natura 2000 Muntii Tarcului din cauza nenumaratelor incursiuni cu masini 4×4, ATV-uri, moticiclete de tip Enduro si snowmobile pe pajistile alpine, in zonele protejate. Autoritatile nu iau masurile  corespunzatoare pentru a opri aceste activitati ilegale. Conform OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, aprobata prin Legea nr. 265/2006,…

Citește mai departe

Distractiile cu ATV-uri, motociclete si masini 4X4 distrug ariile protejate din Muntii Tarcu

Incursiunile cu motociclete de tip Enduro, ATV-uri, masini 4X4 si snowmobile pe pajistile alpine au degradat ariile naturale protejate din Muntii Tarcu. Coalitia ONG Natura 2000 Romania impreuna cu Asociatia Altitudine au trimis autoritatilor nationale si europene o scrisoare de sesizare cu privire la aceste actiuni care incalca legea privind protectia mediului. „Prin paduri, dar…

Citește mai departe

„Pana” in stabilizarea climatului – cercetari in domeniul schimbarilor climaterice

Conceptul de „pana” a stabilizarii a fost propus de cercetatorii de la Carbon Mitigation Initiative (CMI) pentru a face o bresa in coplesitoarea provocare a combaterii emisiilor care apar. CMI a realizat doua grafice cu doua cazuri de proiectii ale emisiilor: o traiectorie obisnuita de emisii si o traiectorie a stabilizarii climatului. Zona dintre emisiile…

Citește mai departe

Pesticidele modifica durata ciclului celular la plante si afecteaza dezvoltarea acestora

Intre agricultura traditionala si cea contemporana exista unele deosebiri esentiale de structura. Vechea agricultura a fost fundamentata in intregime pe transformarea energiei luminoase in energie chimica prin captarea razelor solare in procesul de fotosinteza care asigura cresterea plantelor. In agricultura de astazi, alaturi de eterna energie cosmica pe care Pamantul o primeste clipa de clipa,…

Citește mai departe