Proiect de 65.000 de lei in Galati: Turme de oi care sa „tunda” iarba si gradini pe acoperisul blocurilor

Proiect de 65.000 de lei in Galati: Turme de oi care sa „tunda” iarba si gradini pe acoperisul blocurilor
Proiect de 65.000 de lei in Galati: Turme de oi care sa „tunda” iarba si gradini pe acoperisul blocurilor

Turme de oi care pasc in voie prin oras, gradini de rosii si castraveti pe blocuri si culturi de vita in fata cladirilor, pentru un sortiment de vin urban. Asa a imaginat o firma schimbarea la fata a Galatiului, iar ideile au costat primaria 65.000 de lei. Bani risipiti, pentru ca autoritatile nu vor pune in practica ideile, pe care le considera nefiresti intr-un oras.
Piesagistii au uimit inca de la prima idee enuntata. Spun ca peisajul Galatiul „poate fi considerat dur”, asa ca au venit cu solutia: sa dea drumul oilor la pascut prin parcuri. Ei au vazut un dublu avantaj: oile tund iarba si dau un aspect prietenos asezarii.

Cartierul Micro 13 este locul indicat de peisagisti pentru a amplasa o viitoare stana. De aici, zona de transhumanta s-ar intinde pana pe faleza Dunarii, unde vor avea parte de un spatiu destul de intins, plin cu verdeata. Ceea ce inseamna ca iarba n-ar mai fi cosita de cei de la Gospodarire Urbana.

Localnicii din Galati se crucesc.

„Cum sa vina oile pe faleza? Doamne fereste! Domnule, tampenia poate sa ajunga departe”, spune un galatean

Nici griul mohorat al blocurilor din Galati nu este pe gustul peisagistilor, care propun infiintarea unor ferme pe acoperisul cladirilor. Asta inseamna ca un acoperis de bloc ar putea fi plin de rosii, castraveti sau ardei. O gradina in toata regula.

Pe langa recolta de legume de pe acoperis, oamenii din Galati s-ar putea lauda si cu vinul urban, daca planul schimbarii la fata a orasului va fi aplicat. Va curge insa multa apa pe Dunare pana sa se intample asa ceva.

„Sa fim seriosi. Exista masini de tuns iarba. Asta pe la tara se practica”, declara Marius Stan, primarul Galatiului.

Ilie Zanfir, consilier local, spune ca n-ar vrea sa vada gradini pe bloc si oi pe faleza.

„Nu, nu, sub nicio forma”, afirma consilierul local.

Si, ca sa incheiem in aceeasi nota, firma care a facut studiul se numeste Atelier Foaie Verde SRL. Tot ea a realizat si proiectul de reabilitare a Gradinii Icoanei din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *