Autostrada Soarelui va fi protejata de o perdea forestiera

Autostrada Soarelui va fi protejata de o perdea forestiera
Autostrada Soarelui va fi protejata de o perdea forestiera

Din toamna, de-a lungul Autostrazii Soarelui vor fi plantate perdele forestiere pe cele peste 23 de hectare transferate in administrarea Romsilva. Directorul institutiei, Adam Craciunescu, a declarat ca lucrarile se vor efectua intre bratul Borcea si bratul Macin sau Dunarea Veche.

Pentru buna desfasurare a acestui program, persoanele care au terenuri de-a lungul autostrazilor si drumurilor nationale au fost notificati sa permita plantarea de paduri forestiere pe proprietatea lor. In cazul celor care nu vor fi de acord, Romsilva va face expropriere pentru utilitate publica. Directorul Romsilva mai sustine ca necesarul de perdele forestiere pentru protectia cailor de comunicatie ar fi de aproximativ 19 mii de hectare.

Adam Craciunescu a mai spus ca impadurirea acestor terenuri se poate face in aproximativ 10 ani. Pentru acest program in 2014 a fost alocat un buget de 30 de milioane de lei. In judetul Constanta, Consiliul Judetean deruleaza un program asemanator de mai multi ani, iar in prezent 45 de km de sosele sunt protejate de perdele forestiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *